// Nurettin Eryılmaz’ın Özel Haberi //

Adapazarı’nda Esma K. isimli kadın yaklaşık 2 yıl önce Ahmet. M.R. isimli şahıs ile imam nikahlı olarak yaşamaya başladı. Zaman geçtikçe çift arasında huzursuzluklar başlarken, iddiaya göre A M.R. isimli şahıs geçen gece evde alkol almaya başladı. Alkolü biten ve imam nikahlı eşinden para aldıktan sonra alkol alıp içmeye devam eden şahıs, bira ara telefonla başka bir kadını aradı. Gece yarısı başka kadınla konuşan A. M.R.’ye ‘gece yarısı kiminle konuşuyorsun’ diye soran Esma K.’ya tepki gösteren şahıs, ‘hesap mı verecem’ dedi.

Aynı kadınla birkaç kez görüşmeye devam eden A. M.R. ile Esma K. arasında başlayan sözlü tartışmada tansiyon an be yükseldi. Sözlü tartışma yerini fiziki müdahaleye bıraktığı o anlarda iddiaya göre A. M.R. isimli şahıs imam nikahlı eşi Esma K.’yı darp etmeye başladı. Can havliyle kilitli kapıyı açarak evden kaçan ve polis merkezine sığınan Esma K. merkezde olduğu sırada öfkesini alamayan şahıs bu kez evi ateşe verdi. Yaşadığı korku dolu gece sonrasında Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Sakarya Şube Başkanı Emriye Köse’den yardım isteyen Esma K. yaşadığı korku gecesini Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz’a anlattı.

İmam nikahlı eşi nedeniyle bankalara 45 bin TL borçlandığını belirten Esma K., 2 yıldır yaşanan sıkıntılar artık ölüm korkusuna kadar geldiğini dile getirdi. Esma K., “ Korku gecesi şöyle başladı. İmam nikahlı eşim akşamdan içmeye başladı. Sonra benden para istedi ve bende verdim. Gitti alkol aldı. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru iyice sarhoş oldu. Sohbet etmeye başladık. Akrabalarını aradı. Sonra bir kadını aradı. Saate baktım 00.51 idi. Bir ara cep telefonunu aldım. Gece alkol almak için dışarı çıktığında tam 4 kez Whatsapp’tan görüntülü aramış. Bunun üzerine ‘Niye bu kızı gece görüntülü arıyorsun’ diye sordum. Bana tepki gösterdi” dedi.

Yaşadığı olayı anlatmaya devam eden Esma K., “ Gece kadın aranmaz gündüz aranır dediğimde bana daha da tepki gösterdi. Sonra aynı kadını ben aradım ama açmadı. Sonra o kadınla yine konuştular. Konuşması bitince beni odaya götürdü ve dövmeye başladı. Öldüresiye dövdü. Yumruk ve tekmelerle beni yaraladı. Yüzümden boynumdan darbe aldım. Başımdan darbe aldım. Her yerim morardı. Elbiselerim yırtıldı. Üstüme yeni bir şeyler giyindim. Bu kez beni yatak odasında dövmeyle başladı. Evden gitmek istedim ama bana ‘gidemezsin’ dedi. Sürekli vuruyordu” dedi.

Kapıya kadar kendimi can havliyle attım ama kapıyı kilitlemiş.  Orada geldi yine vurmayla başladı. Sürekli yumruk ve tekme atıyordu. Bana niye vuruyorsun dedim ama durmuyordu. 
Can havliyle onu ittirdim. Mutfağa gitti. Geldi salonda vurmayla başladı. Bu kez ağzımı burnumu kapatmaya başladı. Boğuluyordum. Artık bana vurmaktan yoruldu ve bende o arada kapıyı açarak kaçtım. Hemen kendimi polis merkezine attım. Polisten yardım istedim.
İmam nikahıyla yaşadığım A.M.R.’ den şikâyetçi oldum” diye konuştu.

Polisin hemen şahsı gözaltına alındığını ve gece şahsın polis merkezinde kaldığını belirten Esma K., “Sabah savcılığa gitti ve serbest kaldı. Şu an benim can güvenliğim yok. O halen dışarıda geziyor. Her an bana bir şey yapabilir. Beni öldürebilir. Korkuyorum. Bu her şeyi yapar. Sabahlara kadar uyuyamıyorum. Balkonda oturuyorum. Ezan okuyunca uyuyorum.
Bu kişide her şey var. Şimdi ben nereye gideceğim! Beni mahvetti. Maddi olarak da beni mahvetti. Bankalara onun yüzünden 45-50 bin TL borcum oldu” dedi.

Banka borçlarını nasıl ödeyeceğini bilmediğini dile getiren Karadeniz, “Param bitti. Borcum var. Ne olacak bilmiyorum. Kirada oturduğumuz evi de yaktı, hiçbir eşyam kalmadı. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum. Can güvenliğimin kalmadığı gibi yaşamımı sürdürecek maddi gücüm de kalmadı” dedi. Aile İçi İletişim ve Toplumsal Sorunlar Derneği Sakarya Şube Başkanı Emriye Köse ise ülkenin her yerinde yaşanan bir tablo ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Başkan Köse, “Gece saat 04.00 da evimin zili çaldı. Baktım, kapıda içi eşya dolu iki poşetle Esma K.’yı gördüm. Hemen kapıyı açtım ve içeri girdi. Bana ‘ben bittim’ diyerek ağlayama başladı. Başından geçenleri ve evinin nasıl yandığını anlattı. Devlet bu tür kişileri tedavi etsin. Devlet bu tür kişilere cezasını versin. Bir kadını hayattan koparmaya kimsenin hakkı yok. Kadına yapılan bu şiddet olayları son bulsun. Bunu defalarca haykırdık ama çaresi bulunmadı” diye konuştu.