Edinilen bilgiye göre eski adı Ticaret Lisesi olan Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi’nin taşınacağı gündeme geldi. 1980’li yıllardan bu yana yapılan Olgunlar Turnuvası’nın sahası da okullar birlikte tarih olacağı konuşulurken, yine uzun yıllar sporcu yetiştiren okulun spor salonu da tarih sayfasında yerini alacak.

40 yıla yakın bir zamandır Sakarya’ya Ticaret Lisesi olarak hizmet veren binanın yıkılacağı ve FİFA’nın bile ilgisini çeken projeleri içinde yer alan Olgunlar Turnuvasının yaşatıldığı alanların yerine yeni projenin geleceği konuşuluyor. Okul dersliğinin az geldiği bahanesiyle yıkılacak olan Prof. Dr. Tansu Çiller Mesleki ve Anadolu Meslek Lisesi’nin  nereye taşınacağı henüz belli değil.

Okul yerine  34 derslik bir ilkokul binasının yapılacağı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığından yetkili kişilerin son günlerde yeni proje ile ilgili çalışmalar yaptığı da gelen haberler arasında yer aldı.
Geçtiğimiz günlerde Türk Futboluna sayısız yıldızlar yetiştiren Atatürk Stadının yıkılıp Millet Bahçesi yapılmasına tepki koyan futbolseverlerin şimdide Olgunlar sahasının ve hazır salonun yok olup gitmesine eleştiri getirmesi ve tepki koyması bekleniyor.

Sakarya’ya geldiği günden beri Sporcu ve spora verdiği destekle ilgi çeken Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un bu yeni projeyi ne kadar benimsediği ya da onay verip vermediği henüz kamuoyuna yansımış değil. Okul Müdürü Cahit Orhan Ölmez’in de bu duruma ne diyeceği merak ediliyor.(Bizim Sakarya)