Düzce’nin Gümüşova ilçesine bağlı Yeşilyayla köyü anlamlı bir çevre etkinliğine ev sahipliği yaptı. Yeşilyayla köyü kadınları tarafından kurulan Kalkınma ve dayanışma derneği Düzce ve Sakarya’daki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte köyde temizlik ve Küresel ısınmaya karşı mücadele etkinliği düzenledi. Etkinlikte bir taraftan köy genelinde çöpler temizlenirken, diğer taraftan da etkinliğe katılanlar için geleneksel ev yemekleri ve el sanatlarından oluşan el işleri sunuldu.Sakarya Arama Kurtarma ekibi (SAK) ve Hendek HAYAT arama kurtarma ekibi üyeleri köy gençleri ile birlikte çevre temizliği çöp toplama etkinliğinde pet şişe plastik atık,bira ve gazlı içecek şişelerinden oluşan atıkları toplayarak Gümüşova belediyesince tahsisi edilen çöp kamyonuna boşalttılar.

Beşiktaş’ın efsanevi başkanı Süleyman Seba’nın yaşadığı evin de bulunduğu Yeşilyayla köyündeki etkinlikte başkan Seba’da anıldı. Çevre temizliği etkinliğine katılan Sakarya Beşiktaşlılar Derneği üyeleri dev posterini yaşadığı eve asarak hem bu yılın şampiyonluğunu kutladı hem de efsanevi başkanlarının anısını birlikte yaşattılar.

Etkinliğe konuk olan TEMA Vakfı yönetim kurulu ve icra heyeti üyesi Metin Duruk küresel ısınmada 1.5 derecelik kritik aşamaya ulaşılmak üzere olunduğu uyarısında bulundu. 2 dereceye yükselmesiyle canlıların yüzde 70 inin ölmesiyle sonuçlanacak bir iklim felaketinin kapıda olduğunu vurgulayan Duruk bu tür etkinliklerle çever duyarlılığının arttırılması gerektiğini ifade etti. Duruk ‘’Marmara Denizi kirlenmez diyorduk Ege Karaneniz akıntıları bile koruyamadı bir fosseptiğe dönüştü. Kurtarmak için yıllar gerekecek’’ şeklinde konuştu.

Etkinliğe Düzce Bisiklet Klübü üyeleri de Düzce merkezden Yeşilyayla köyüne 30 Km pedal çevirerek katıldı. Bu etkinliğe katılanlar arasında Dünya Muay Thy Şampiyonu Bedia Taçyıldız’da katıldı. Katılımcılara Yeşilyayla köyü muhtarı Erdoğan Başkoç ve Kalkınma Derneği başkanı İlkin Öztürk tarafından plaket verildi.

Etkinlik sonuna geleneksel Kafkas Abhaz danslarını sergileyen ihtiyar delikanlılar damgasını vurdu. Kıvrak danslarıyla gençlere taş çıkartan grup üyelerinin Abhaz oyunu performansı izleyenleri büyüledi.