OKUMAYI SÖKTÜ

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci dönemi geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. Tüm yurtta öğrenciler karnelerini alarak tatile çıktı. Otizmli Sefa Avcılar da o öğrencilerden biri. Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıfta eğitim öğretim hayatını sürdüren küçük Sefa, azmi ve öğretmenlerinin çabası sonucunda okumayı söktü.

AİLESİ YANINDA

Sefa Avcılar dört kişilik ailenin en küçük üyesi. Kendisinden büyük bir ağabeyi olan Sefa, otizmli bir birey olarak hayatını sürdürüyor. Ailesinin üç yaşında otizmli olduğunu fark ettiği Sefa için o günden sonra farklı bir yaşam süreci başladı. Ailesi o günden sonra küçük Sefa’nın üzerinde daha çok durmaya başlayarak, onun için her şeyin en iyisini yapmaya çalıştılar. Çocuklarının her zaman arkasında duran Avcılar ailesi, onu bir an olsun yalnız bırakmıyor.

AĞABEY DESTEĞİ

Sefa’ya doğduğu günden bu yana en büyük destek ise ağabeyi Serhat’tan geliyor. Ahmet Akkoç Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi olan Serhat, kardeşine her konuda destek oluyor. Kardeşi Sefa’yı çok sevdiğini belirten Serhat, kardeşinin toplum içinde kendisini ifade edebilmesi için ona yardımcı olduğunu ve kardeşinden desteğini esirgemeyeceğini her zaman kardeşinin yanında olacağını ifade etti.

DESTEK EĞİTİMİ

Özel eğitim merkezinde eğitimini sürdüren ve Atatürk İlköğretim Okulu 2/E sınıfında kaynaşma eğitimi alan Sefa öğretmenleri tarafından da çok seviliyor. Otizmli Sefa kısa bir süre önce okumaya geçerek büyük bir başarı elde etti. Atatürk İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Zeynep Gökçe ve Mustafa Karadağ, dersleri bittikten sonra gönüllü olarak destek eğitimi veriyorlar.

BÜYÜK BİR ZEVK

Otizmli Sefa’nın okumaya geçmesinde büyük emekleri olan öğretmenler, bu işi yapmaktan büyük bir zevk aldıklarını dile getirdiler. Otizmli bireylerin hayattan kopmamaları ve kendilerini geliştirmeler için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren öğretmenler, bundan sonra da özel öğrenciler için destek vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

GURUR DUYUYORUZ

Sefa’nın okumaya geçmesinde büyük çaba gösteren sınıf öğretmeni Ali Osman Akkoz, azimli ve hırslı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi, “Okulumuzda kaynaşma eğitimine gelen birçok öğrencimiz var. Sefa da onlardan biri. Sefa azmi ve çabasıyla ve de öğretmenlerinin desteği ile okumaya geçti. Biz öğretmenleri olarak Sefa ile gurur duyuyoruz.”