Pandemi yasakları, evlerinde kalan vatandaşların evcil hayvanlara olan ilgisini artırdı. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, "Evcil hayvan sahiplendikten sonra bizi ne bekliyor?" konusunda vatandaşlara bilgi verdi.

Yıldız, "İnsanlar şu anda evcil hayvanlarıyla daha çok vakit geçirirken, siz de evcil hayvan sahibi almanın uzun vadeli sahiplenmenin size getireceği yükümlülükleri göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, evden çalışmak, evcil hayvanlarınıza daha esnek bir şekilde bakmanıza olanak tanır. Ancak yasaklar sonrası bir dünyada özellikle de ev dışında işe geri dönecekseniz, kaçınılmaz olarak evcil hayvanınıza ayırdığınız zaman diliminde azalma olacaktır" dedi.

Yıldız, "Bir diğer önemli husus, yaşam tarzınıza ve mali koşullarınıza uyan en iyi cins türüdür. Evcil hayvanlarınızı eğitmek çok zaman ve çaba gerektirir. Bu nedenle evcil hayvanınızı yaşamları boyunca desteklemeye kararlı olmanız gerekir. Her zaman ilgilendiğiniz cinsi araştırmanızı ve de öncelikle serbest veteriner hekimlerden bilgi almanızı tavsiye ediyorum" dedi.