BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK

Online beslenme danışmanlığı konusunda bilgilendirmelerde bulunan Özel Medar Hastanesi Sakarya Diyetisyeni Dyt. Büşra Nur Sarısoy, “Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle evde kalmanın en güvenli korunma yöntemi olduğu şu dönemde demoralize olan psikolojinin yeme düzenine yansıdığını ve pek çok kişinin beslenmesinde pasta, kek, ekmek vb. hamur işlerine ağırlık verdiğini görmekteyiz. Ancak bu besinlerin sık tüketiminin bağışıklığı düşürdüğü unutulmamalı. Koronavirüsün bulaşmasını tek başına engelleyebilecek veya tedavi edebilecek herhangi bir gıda olmasa da sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite, düzenli uyku ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır” dedi.

DİYET LİSTENİZİ UYGULAYIN

Dyt. Sarısoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlıklı beslenmenin çok daha önem taşıdığı bu günlerde randevularına gelemeyen danışanlarımıza evlerinde destek olabilmek için Medar Hastanesi diyetisyenleri olarak sağlıklı beslenme yolculuğumuzu çevrimiçi görüşmelere taşıyoruz. Tıpkı yüz yüze görüşmelerde yaptığımız gibi medikal geçmişinizi ve besin tercihlerinizi tartışıyor, günlük rutininizi öğreniyor, sizi tanıyıp yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri doğrultusunda bağışıklığınızı destekleyerek size en uygun beslenme programını oluşturuyoruz. Yaşadığımız bu olağanüstü dönemde evlerinizde kalırken öğün saatleri, su tüketimi, egzersiz ve uyku düzeninizi daha iyi yönetebilir; pratik öğün alternatifleriyle diyet listelerinizi kolaylıkla uygulayabilirsiniz.”

ONLİNE DANIŞMA

Dyt. Sarısoy son olarak ise şunları kaydetti: “Sağlıklı kilo vermek/kilo almak veya bağışıklığınızı güçlendirerek mevcut kilonuzu korumak, sağlıklı ve zinde bir bedene sahip olmak istiyorsanız ya da diyabet ,hipertansiyon, kalp hastalığınız varsa beslenmenin tedavinin önemli bir parçası olduğu bu vb. durumlarda en büyük destekçiniz oluyoruz. Online diyetle randevular Whatsapp üzerinden görüntülü görüşme ile yapılmakta olup ilk randevunun ardından on günde bir takipler devam ettirilmektedir. Online diyet programında motivasyon, pratik tarifler, beslenme eğitimiyle danışanlarımızın diyete uyumunu kısa sürede sağlamak öncelikli amacımızdır.

Obezitenin kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet vb. kronik hastalıkları beraberinde getirdiğini ve bu hastaların şuanda covid-19 salgını açısından en riskli grupta olduğunu unutmayalım. İnanıyoruz ki evlerimizde kalarak, kişisel hijyenimize dikkat ederek, doğru beslenerek ve bize iyi gelen stresi azaltan işlerle meşgul olarak bu sıkıntılı günleri hep birlikte atlatacağız.