Bölge Müdürümü Ziya Polat'a, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir, Ağaçlandırma Silvikültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel, İzmit Orman İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu, ve Müdür Yardımcısı Murat Koçluk eşlik etti.

Kefken Orman İşletme Şefi Emrah Yaşa tarafından şeflik çalışmaları hakkında bilgiler alan Bölge Müdürümü öncelikler şeflik binasında ve daha sonra arazide incelemeler yaptı.

Kefken Çalköy Mahallesi, 2019 yılında üretimi yapılan 98-99-100 ve 101 nolu bölmelerin bulunduğu havzalardaki Defne üretim sahalarını gezdi. Önceki yıllarda yapılan, 98-99-100-101-103 ve 104 nolu bölmelerin bulunduğu Endüstriyel Plantasyon sahalarını ve 10 nolu bölmedeki Kerpe Araştırma Ormanın da yapılan suni tensil bölmesinde, 2019 yılında üretimi yapılan koruya tahvil işletme sınıfında bulunan 88 nolu bölmedeki koruya tahvil çalışmasında incelemelerde bulundu.

Daha sonra, Kandıra Orman Depo alanında yapılması planlanan Kandıra, Kefken, Akova ve Akçaova Şefliklerinin tamamını kapsayacak şekilde bir İşletme binasıyla ilgili yer tespiti yapıldı.

Bölge Müdürü İzmit Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı şefliklerde yaptığı incelemelerden sonra bölgeden ayrıldı.