//Şevval Geçin'in özel haberi//

Sakarya'nın her ilçesinde görünen kırmızılık hem vatandaşların maske, mesafe kuralına uymadığı hem de aşılamada geride olduğumuz verilerini destekliyor.

AŞILANMA ÇAĞRISI

Adapazarı'nın Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresi, Çarşamba Pazarı'nın bulunduğu bölge, Bağlar Mahallesi gibi birçok alan kırmızıya bürünmüş durumda. Korucuk ve Karaman Mahalleleri de kırmızıya kaplanırken, yetkililer önlem alınması için çağrıda bulunmaya devam ediyor. Hayat Eve Sığar Uygulaması'nda en çok kırmızılık görülen alanlar ise sırayla Adapazarı, Hendek, Arifiye, Serdivan şeklide görünürken, Bakan Koca ise açıklanan veriler neticesinde ise bir kez daha aşılanma çağrısında bulundu.

3 SARIDAN BİRİ SAKARYA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Türkiye geneli verileri açıkladı. Açıkladığı verilerde Sakarya'nın yüzde 71.4 ile sarı kategoride kaldığı gözüküyor. Marmara bölgesinde 3 sarıdan biri olarak yer alan Sakarya'da ise aşılanmanın yavaş ilerlediği dikkat çekiyor. Bakan Koca ise vakaların artması sebebiyle şu ifadeleri kullandı; "Salgın boyunca birçok kez günlük yaşam kısıtlamalarla düzene konmuş ve bunlardan sonuçlar alınmıştı. Kısıtlamalar artık söz konusu olmasa da, biz kişisel tercihlerimizde bunları dikkate almalıyız. Hizmet alacağımız kurumlara DAHA AZ YOĞUN oldukları saatte gidelim."