Sosyal54, Sakarya'nın kültürüne ve tanıtımına katkı sunmak için yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı.

Sosyal54'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sosyal54 olarak, şehrimizin kültürüne ve tanıtımına katkı sunmak için yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sakarya Maps adıyla oluşturduğumuz etkileşimli haritayla geniş bir kültür atlası oluşturmaya çalıştık. Haritada yeşil alanlar, göller, şelaleler, yaylalar, müze, kütüphane, kültür merkezleri, dinî alanlar ve noktaları bir araya getirdik. Elbette işaretlediğimiz noktalardan daha fazla güzelliğe sahip bir şehre sahibiz, ilgililerin haritada eksik gördüğü noktaları bizlerle paylaşması Sakarya Maps projesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Bunun için çağrı yapıyoruz, sizler de yukarıdaki başlıklarda gezdiğiniz, gördüğünüz ve haritada yer almasını istediğiniz noktaları adresi ve fotoğraflarıyla birlikte bize iletin, haritamızı güncelleyelim ve hep birlikte zenginleştirelim.

Haritada işaretlediğimiz noktalar için mümkün olduğunca kaliteli görseller kullanmaya çalıştık, bilgileri Kültür Portalı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Valilik ve Belediyelerin web sitelerinden bir araya getirdik. Bu çalışmalardaki amatör ruhun, bahsedilen kamu, kurum ve kuruluşlara ilham olmasını diliyoruz. İnanıyoruz ki, attığımız bu tohum şehrimiz adına daha sistemli ve daha zengin kültür tanıtım politikalarına pencere açacaktır. Her köşesi doğal güzelliklerle süslenmiş, sayıları az olsa da tarihî noktalarıyla ve kültürel iklimiyle Anadolu’nun en mümbit coğrafyasına sahip olan şehrimiz adına bu çalışmayı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.

Bu projenin sürdürülebilir olması açısından, haritada yer verdiğimiz noktalara dair tanıtıcı içeriklere özel sosyal medya hesaplarımız aktif olarak kullanılacak. Instagram ve Twitter’da “sakaryamaps” adıyla açtığımız hesapları takip edebilirsiniz."