Her zaman suçluların peşinde koşan Sakarya polisi, yaklaşık 3 gündür etkili olan kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan ve soğukta kalan sokak hayvanları için seferber oldu.

Taraklı ilçesinde Özkan Sarı isimli vatandaş, yolda yürürken soğuktan titreyen bir köpek yavrusunu fark etti. Yavru köpeğin yanına giden Sarı, köpeği kucağına alıp sevdiği sırada yoldan geçen Taraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de durumu görüp durdu. Yavru köpeğin titrediğini gören polis ekipleri, soğuktan titreyen yavru köpeği ısıtmak için ekip otosuna aldı. 

Yavru köpeği ekip otosuna alan polis ekipleri, aracın kliması ile yavru köpeği ısıttı, ardından köpeğe yiyecek verdi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da yürek ısıtan bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Vali Kaldırım paylaşımına "Can dostlarımızın yoğun kar yağışı ve soğuklardan etkilenmemesi için bütün ekiplerimiz seferber durumda. Onların merhametimize ve sevgimize en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde sokaklarda bulunan can dostlarımızı korumayı ve beslemeyi ihmal etmeyelim." notunu düştü. 

Köpeği fark eden Özkan Sarı isimli vatandaş, "Köpeği titrerken yolda gördüm. Donmak üzereydi, bende kucağıma aldım. O sırada da Taraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçiyordu. Hemen durdular, baktılar köpek titriyor elimdem aldılar. Köpeği arabaya ısıtmaya götürdüler. Çok duyarlı oldukları için polis ekiplerine teşekkür ediyorum." dedi.