İlk kurulduğu yıllarda sadece bir çağrı merkezi ile hizmet veren portal günümüzde yeni teknolojiler kullanarak müşterilerine hizmet veriyor. Yol yardım hizmetlerinin teknoloji ile ne gibi bir bağlantısı olabilir? Proje sorumlusu ve Girişimci Burak Ersükmen tüm sorularımıza yanıt veriyor;

Enyakin.com ne gibi hizmetler sunuyor?

Otomobil sahiplerinin en kötü deneyimlerinden birisi yolda kalmaktır. Çekici ve oto lastikçi gibi ihtiyaçlarında doğru işletmelerden hizmet alamamak sorunumuzu daha da büyütebilir. Bu soruna çözüm olmak için kurulan enyakin.com 1200 çekici ve lastikçi firmasını bünyesinde barındırıyor. Adında da anlaşılacağı gibi yolda kalan araç sahiplerine en yakın mesafedeki işletmeleri bularak hem ekonomik hem de hızlı hizmet almalarını sağlamaktadır. Hizmet veren ile hizmet alanın birbirine olan yakınlığı ödenecek ücrete direk yansır. Bu sebeple size yakın bir çekici ya da lastikçiden hizmet almanız çok ekonomiktir.

Tabi hizmetlerimiz sadece çekici ve lastikçi ile sınırlı değil. Tam 6 sektörde hizmet vermekteyiz. Bunlar çoklu çekici, lastikçi, oto çekici, oto tamirci, oto anahtarcı ve vinç olarak ayrılabilir. İlerleyen dönemlerde otomobil sektörüne hizmet veren binlerce işletme ile buluşmayı hedefliyoruz.

Çalıştığınız işletmeleri nasıl seçiyorsunuz?

Aslında projemizin yüzü çalıştığımız işletmeler. Bunun bilincinde olarak çalıştığımız iş ortaklarını özenle seçiyoruz. Firmalarla yapmış olduğumuz görüşmelerde vergi levhası, araç fotoğrafları, taşıma kaskosu gibi değerli bilgileri alarak bir filtrelemeden geçiriyoruz. Çok iyi biliyoruz ki iş ortaklarımızın hizmet kalitesi ne kadar yüksek olursa müşterilerimiz o derece memnun olacaklar.

Türkiye’nin 81 ilinde hizmet sunuyor musunuz?

Ülkemizde 81 il 922 ilçe bulunuyor. Bu ilçelerden bazıları ada, Büyükada örneğini verebiliriz bunun için. Bilirsiniz ki burada bir araç trafiği söz konusu değil. Böyle ilçeleri saymazsak Türkiye’nin hemen her yerinde hizmet veriyoruz diyebiliriz.

Peki neden Sakarya?

Tabi ki bundan en önemli pay bu şehirde yaşıyor olmamız. Ayrıca Sakarya İstanbul’a olan yakınlığı ve gelişmiş teknolojik iş gücü ile bizce bir cazibe merkezi konumunda. Projemizi duyan iş ortaklarımız Enyakin.com’un İstanbul merkezli olduğunu düşünüyorlar. Sakaryalı olduğumuzu belirttiğimizde aldığımız tepki şaşkınlık verici oluyor. Biz bu şaşkınlıklarından dolayı mutluyuz. İyi projelerin hep İstanbul merkezli olması gibi bir algı var ve biz bunu kırdığımızı düşünüyoruz.

Başarınızı neye borçlusunuz?

Öncelikle başarımızdaki en büyük pay ekibimize ait. Ekibimizde 10 yılı aşan ve tecrübelerimize tecrübe katan çalışma arkadaşlarımız mevcut. Her birinin bu başarıda payı çok yüksek.

Ayrıca genç ve başarılı arkadaşlarımıza ulaşmamız konusunda Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin büyük destekleri gördük. Enyakin.com Sakarya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bir Ar-ge yazılımı aynı zamanda. Projemizin gelişmesinde bizlere sağladığı katkılar içinde Sakarya Teknokent birimlerine ayrıca çok teşekkür ederiz.

Uzun vadede hedefleriniz nelerdir?

Biz senelik planlar yaparak ilerliyoruz. 2022 yıl sonucu hedefimiz 1500 aktif iş ortağı ile hizmet verebilmek. 2 yeni sektörde de hizmet vermek istiyoruz. Bu iki sektörde tüm otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren alanlar olacak. Buna yürekten inanıyoruz.

Tüm otomobil sahiplerine enyakin.com üzerinden 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edeceğiz.