Türkiye'nin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın doktoru olan Sakaryalı ünlü beyin cerrahı Cengiz Aslan, bir süre önce semptom göstermesi üzerine yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıktı. Koronavirüse yakalanan Aslan, evinde tedavi görmeye başladı.

Bir süre sonra rahatsızlanan Cengiz Aslan, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Aslan, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakıma alınırken, bugün hayatını kaybetti. Aslan'ın ölümü üzüntü yarattı.

72 yaşında olan Dr. Cengiz aslan, genç yaşta vefat eden oğlu Alp Aslan’ın yanına defnedilecek.

ÖZAL'IN DOKTORULUĞU YAPMIŞTI
Türkiye’nin ilk beyin cerrahlarından Op. Dr. Cengiz Aslan, 1982 yılında Houston'da çalıştığı hastanede Turgut Özal’ı ağırlamış ve uzun süre Houston'daki evinde misafir etmişti. ABD'den Türkiye'ye dönüp ANAVATAN Partisi'ni kurup ilk seçimde iktidar olunca, Başbakan olan Turgut Özal, Dr. Cengiz Aslan’ı Türkiye'ye geri getirip özel doktoru olarak görevlendirmişti. Dr. Cengiz Aslan, Özal’ın vefat ettiği Nisan 1993 tarihine kadar özel doktorluğunu ve can dostluğunu yapmıştı.

CENGİZ ASLAN KİMDİR?
Doktor Cengiz Aslan 1970 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1976 yılında Vakıf Gureba Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nü kurdu. 1979 yılında Amerika’ya gitti.Houston’da Baylor College of Medicine’de nörofizyoloji, mikroşirürji gibi konularda çalıştı. 12 Eylül 1980’de, İstanbul Tıp Fakültesi geri çağırdı ancak bilimsel çalışmaları tamamlanmadığı için istifa etti. Daha sonra ABD’de Turgut Özal ile tanıştı ve Türkiye’ye döndü.