CHP Milletvekilliği, Cumhuriyet Senato üyeliği ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Sakaryalı Hasan Fehmi Güneş hayatını kaybetti., tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve tedavisi hastanede süren Hasan Fehmi Güneş, yarın Ankara'da düzenlenecek törenin ardından memleketi Karapürçek'e getirilecek.

Sakaryalı eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'in cenazesi, Perşembe günü Karapürçek Merkez Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verilecek.

ILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞSAĞLIĞI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hasan Fehmi Güneş’i en son Keçiören’de ziyaret etmiştim. Bu sabah haber geldi hayata gözlerini yummuş. Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

HASAN FEHMİ GÜNEŞ KİMDİR?
Hasan Fehmi Güneş 1934 yılında Adapazarı'nda dünyaya geldi. 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği (12 Ekim 1975 - 12 Eylül 1980), 18. ve 22. dönem İstanbul Milletvekiliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

5 Ekim 1979 tarihinde, oyuncu Aynur Aydan ile aralarında geçen muhabbet sonrası hükümetten istifa etti.

Hasan Fehmi Güneş 23 Kasım 2021 yılında hayatını kaybetti. 

İSTİFASI YILLARCA KONUŞULMUŞTU
Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, sanatçı Aynur Aydan ile yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasının ardından istifa etmişti. Güneş’in Aydan’ın evine girerken fotoğrafları çekilmiş, Aydan yıllar sonra konuya ilişkin açıklama yapmıştı. Aydan “İzmir Fuarı için Efes Otel’de kalıyordum. Bakanla aynı asansöre bindik. Bir hafta sonra aradığında kalbim duracak sandım. İlişkimiz altı buçuk ay sürdü. 'Bir gün yakalanırsak, sen çok meşhur olursun' derdi. Yakalanınca ne yapacağımıza dair bir planımız olsaydı keşke. Bir yere gitseydik, kaybolsaydık, bir daha dönmeseydik. Haber gazetelere çıkınca bir daha hiç konuşmadık. MİT evime geldi, ben ve ailem sorguya çekildik. Ama hiç pişman olmadım, bugün olsa yine yaşarım. Heyecan, sevgi, tehlike… Hepsini bir arada yaşadık. Benim yüzümden istifa etti diye çok üzüldüm. Çok değerli, kaliteli bir insandı. Bugüne kadar tek kelime etmedi. Adam gibi adam işte! Hâlâ o aşkı yaşıyorum, yerini kimse alamadı. İçtiği bir sigaranın paketini ve üzerinde ‘içişleri bakanı’ yazılı bir kağıdı hâlâ saklıyorum” demişti.