PANİK YAŞANDI

Kaynarca’da yaşayan ve Umre’den döndükten sonra sabah saatlerinde halsizlik ve öksürük şikâyetiyle bir kişi Kaynarca İlçe Hastanesi’ne müracaat etti. Doktor muayenesinde ‘Dün gece Umre’den döndüm. Öksürüğümde artış var” dediği için sağlık çalışanları geniş güvenlik tedbiri altında kadın hastayı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakletti. Negatif basınçlı sedyeyle görüntülerin haberleştirilmesi sonrası şehirde büyük panik yaşanmıştı.

ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üç hasta için tedbir alınmış, 'Corona Virüs' şüphesiyle izolasyonlu odada müşahede altında tutulan toplam 4 hastaya yapılan ilk testlerin sonucu negatif çıkmıştı. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alınan numuneler Ankara’ya gönderilmişti.

SONUÇLAR GELDİ

Ankara’ya gönderilen numunelerde yapılan incelemeler ardından yetkililer test sonuçlarını Sakarya’daki yetkililere gönderdi. Gönderilen raporda müşahede altına alınan 4 kişide Corona Virüsü’ne dair bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Ankara’dan sonuçların gelmesiyle birlikte hastalar evlerine gönderildi. 


GÖZLER AKYAZI’DA

Akyazı Devlet Hastanesi'ne başvuran, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri bulunan umreden geldiği öğrenilen hasta, 'Corona virüs' şüphesiyle karantinaya alındı.  Hastanede karantina şartları uygulanırken hasta, özel kıyafetli görevliler tarafından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.  Hastadan alınan ilk testler negatif çıkarken kesin sonuç için alınan örnekler Ankara'ya gönderildi. Şimdi gözler Akyazılı hastanın Ankara’dan gelecek raporuna çevrildi.