Bir çok hastalığa çare bulundu ama kansere kesin bir çözüm bulunamadı. Kansere yakalanan bir insan için birinci öncelik ‘erken teşhis’ olurken, ne yazık ki hayvanlar için ‘erken teşhis’ çoğu zaman söz konusu bile olmuyor. Adapazarı’nda Sibel Arın Sezer ve arkadaşları soksak hayvanlarına mama verirken rahminden kan gelen bir köpekle karşılaştı. Kanaması olan köpeği veterinere götüren Sezer ve arkadaşları köpeğin rahim kanseri olduğunu öğrendi.

Eldeki imkanları zorlayarak Şukufe isimli köpeğin tedavisini yaptırmaya başlayan hayvanseverler büyük zorluk çektiklerini dile getirdi. Şukufe gibi bir çok sokak hayvanında sağlık sorunu olduğunu dile getiren hayvansever Sibel Arın Sezer, “Bizim imkanlarımız belli ve bu dar imkanlar içinde sokak hayvanlarının imdadına koşmaya çalışıyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarının beslenmesi, sağlık sorunlarının giderilmesi, sağlıklı bir yaşam ortamı sağlanması, kısırlaştırılması gibi konularda bütün belediyelere büyük görevler düştüğünü anımsatan Sezer, “Biz mama dağıtımı yaparken kanaması olan bir cana rastladık. Durumu ciddi olan bu köpeğimizi veterinere getirdik. Tedavisi de başladı. Ancak sokak hayvanlarının bu yönde çok büyük sıkıntıları var. Vatandaşlarımızdan ve belediyelerden bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.