Edinilen Bilgilere göre, Cuma günü saat 12.30 sularında 70 yaşındaki İsmet Fidan Cuma namazını eda etmek için Caminin Lav abasında abdest almaya gitti. Bir anda fenalaşan Fidan, otomobil ile Taraklı Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Kalp Krizi geçirdiği söylenen Fidan’a doktorlar tarafından müdahale edildikten sonra 112 ambulansla Sakarya Eğitim Araştırması Hastanesine sevk edildi. Burada da tedavi altına alınan Fidan’ın kalbine stent takıldı. Yaklaşık İki gün yoğun bakımda kalan Fidan’ın Pazar günü ölüm haberi geldi. Fidan Pazartesi günü Göynük İlçesi Mustanlar köyünde öğle namazı sonrası kılınancenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi. Göynük İlçe Müftüsü Ümit Kartal’ın kıldırdığı Cenaze namazına Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, AK Parti İlçe Başkanı Erdal Özen, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diğer olay ise, Cumartesi günü Ulucami Mahallesi Orhangazi Çarşısında saat 12.30 sularında meydanageldi. Öğle namazını eda etmek için evinden çarşıya gelen 71 yaşındaki Osman Yeşildağ, çarşıda yürürken bir anda fenalaştı. Çarşı esnafının yardımına koştuğu Osman Yeşildağ için 112 Acil Sağlık Ambulansı çağrıldı. 

İlçede tek ambulansın olması ve o ambulansında Geyve ilçesine hasta götürüldüğünü öğrenen vatandaşlar hemen ilk müdahaleye başladılar. Müdahalenin ardından hemen otomobil ile Taraklı Devlet Hastanesine götürülen Yeşildağ, buradaki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yeşildağ’ın cenazesi de Pazar günü Yunuspaşa Camii’nde Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra İlçe Mezarlığında defnedildi.