Çok sayıda ülkeyi etkisi altına alan yeni tip coronavirüste vaka sayısı 12 bine ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den gelen Türk vatandaşlarında ve Türkiye'de coronavirüs vakasına rastlanmadığını duyurdu ancak İstanbul başta olmak üzere özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar virüs korkusuyla maske takmaya başladı.

İlimizde satışlar arttı

Coronovirüsü nedeniyle ülkemizde olduğu gibi Sakarya'da da maske satışları arttı. Öyleki coronavirüsünden korunmak için maske kullanımına yönelen kişilerin, maske satışlarında yoğun sirkülasyona neden oldu. Türkiye'de iç piyasada maske satışları durma noktasına gelirken, ülkemizdeki maskeler ise Çin'e gönderiliyor.

Vatandaş mağdur

Maske satışlarında yaşanan artış da haliyle fiyatlara yansıdı. İlimizde 8 liraya satılan maskeler şimdilerde ise 38 liraya kadar çıktı.

Eczanelerde paket halinde satılan maskeler ise 70 liradan 110 liraya çıkarken, bu rakam son günlerde 190 liraya kadar arttı.Sakarya'da da maske satışlarında hareketliliğin olduğunu söyleyen medikalciler, zaman zaman vatandaşların eczanelerde maske kuyuruğu dahi oluştuğunu ancak maske bulunamadığını ve vatandaşların mağdur olduğunu söylediler. Maskelerin çeşitleri de olduğunu belirten medikalciler, 3 katlı maskenin Sakarya'da bulunmadığı için genellikle 2 katlı maskenin satıldığını ifade ettiler. Yurtdışından ve özellikle Çin'den gelen maskelerin kullanılmak istenmediğini söyleyen medikalciler, önümüzdeki günlerde maske fiyatlarının daha da artacağını belirttiler.

Kaynak: MEDYABAR