Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülke herkes ‘Gerekmedikçe sokağa çıkma “ çağrısı yapıyor. İçişleri Bakanlığı ise 65 yaş ve üstü ile kronik hastalara “Sokağa çıkma” yasağı getirdi. Devlet yaşlılara sokağa çıkmak yasağı getirirken, diğer yandan “her türlü ihtiyaçlarınız için 112 Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma telefonlarını arayabilirsiniz” dedi.

Peki günlerdir yapılan çağrılar işe yaradı mı! Sakarya bazında olaya bakarsak büyük ölçe de işe yaradı. Bilinçli ve sağduyulu vatandaşın büyük bölümü işi olmadığı takdirde #evdekalsakarya çağrısına destek verdi. Ancak “ben virüsten korkmuyorum”, “Evde yatmaktan yorulduk”, “Bu tipe virüs mü gelir”, “Gencim ve geçlere bir şey olmaz” diyerek kendini sokağa atanlarda var.

65 yaş ve üstü olmasının yanı sıra kronik hastalığı olan yaşlılara ekipler çoğu zaman laf anlatmakta zorlandığı Sakarya’da sokağa çıkması yasal olarak yasak olmayan ancak virüsün yayılmasının önlenmesi kapsamında evinde oturması gereken gençlerde var. Kimi gencin, kimi fit vücudum var, kimi bu virüs işi uydurma diyerek sokaktan içeri girmiyor. Halk54.com haber merkezi olarak sokak ve caddeleri gezdik ve sokağa çıkanlara mikrofon uzattık.