Sakarya’nın turizm cenneti olan Sapanca’da hizmet veren Konak Sapanca’da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmaya devam ederken, virüs tehdidinden uzak tatil yapmak isteyenler kendilerine özel villa kiralamayı tercih ediyor. Pandemi nedeniyle kalabalık mekanlardan kaçan, doğanın bütün renklerinin ahenkle dans ettiği, coğrafya anlamında bütün bölgeye hitap eden, ulaşım ağının tam ortasında kalan, dağdan gelen kaliteli su ile kestane ve ıhlamur ağaçlarının buluştuğu ortamda tatil yapanların vazgeçilmesi olan Sapanca’da sektörün önemli isimlerinden Abdülhamit Tantan Halk54.com’a son gelinen noktayı anlattı.

Pandemi öncesinde yıllar önce sessiz, yaşam kalitesi yüksek, doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin Sapanca’yı tercih ettiğini anımsatan Konak Sapanca Yöneticisi Abdülhamit Tantan, “Pandemi sonrasında insanlar aileleriyle virüs tehdidinden uzak tatil yapmak istiyor. Bu haklı isteğe birde yoğun iş temposu nedeniyle zaman sorunu olan, kolay ulaşımla tatildeki ailesinin yanına her gün gelip-gitmek isteyen, doğanın kirlenmediği bir ortamda tatil yapmak isteyenlerin adresi Sapanca oldu. Bu noktada bizler işletme olarak Koronavirüs önlemleri ön planda misafirlerimize hizmet ediyoruz. Bir tek biz değil bütün bölgedeki işletmeler Koronavirüs önlemleri altında hizmetini sürdürüyor” dedi.

Sapanca’ya yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiğine vurgulayan Tantan, “İşletmemizde ıhlamur ve kestane ağaçlarının bulunduğu 3 bin 500 bahçemiz var. Yine işletmemizde çocuk parkı, doğal oturma alanları, bahçe mobilyaları, hamaklar, salıncak, özel ateş yakma alanı, mangal barbekü, yürüyüş alanıyla misafirlerimizin kullanımına açık bisikletler, badminton sporu için gerekli malzemeler, profesyonel portatif dart tahtası, futbol, voleybol gibi oyunlar için uygun alanları bulunuyor. Dolaysıyla misafirlerimize her türlü imkanı sunuyoruz” diye konuştu. 

Pandemi nedeniyle kalabalık ortamlardan kaçan tatilciler için tesislerinde özel ekolojik havuz bulunduğunu belirten Tantan, “Havuzumuz tuz klor jeneratörlüdür. Bu sistem kimyasal kullanımına son veren ekolojik havuz dezenfeksiyon sistemidir. Yeşilin her tonunun olduğu bahçemizde birçok kuş türü, sincaplar, kirpi ve kaplumbağa dostlarımız da bulunmaktadır. Dört mevsim ayrı güzelliği olan bahçemizde sizler ve tüm dostlarınız yeşilin, doğanın ve tatilin keyfine varılıyor. Özel havuzu, 3 bin 500 metrekarelik bahçesi, ulaşım ağına yakınlığı, doğası, kaliteli yaşam alanlarıyla Sakarya turizmine katkı veriyoruz” dedi.