Yaz sıcaklarıyla beraber kedi ve köpeklerde ektoparazitlerin (kene, bit, pire v.b) arttığını söyleyen Sakarya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, hayvanları bunlardan korumak ve parazitleri yok etmek için uzmanı olan serbest veterine hekimlerden destek alınması gerektiğini ifade etti.

Ne olduğu belli olmayan ektoparazit ilaçların hayvanların zehirlenip ölümüne sebep olabileceğini kaydeden Yıldız, "Kafamıza göre yada ne olduğu bilmediğiniz pet shop vb. yerlerden almış olduğunuz ektoparazit ilaçlarla can dostunuzu zehirleyip onun ölümüne sebep olabilirsiniz. Her ilaç her tür canlı için kullanılamaz. İlacın yada kimyasalın üzerinde bit ,pire ,keneye karşı kullanılır yazmasına güvenmeyin. Her tür için kullanılacak ilaçları ancak uzmanı olan veteriner hekim bilebilir." dedi.

Yıldız, "Uzmanı olmayan ne olduğu belli olmayan size önermiş olduğu ilaç yada ilaç görünümde kimyasallar can dostunuzu zehirleyip , ölümle burun buruna gelmesi yada kimyasala bağlı olarak ölmesi kaçınılmaz olur. Bu tip zehirlenmelerle meslektaşlarım maalesef sürekli karşılaşmaktadırlar. Kedi ve köpeklerde zehirlenmelerinin çoğunun ektoparazit ilaçlamalarına bağlı olarak şekillendiğini unutulmamalıdır. Sizlere ve de can dostlarınıza sağlıklı uzun bir ömür dilerim." ded,