Geçtiğimiz hafta sonu 17-19 Eylül tarihleri arası Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez’in düzenlemiş olduğu Kocaeli Diriliş Aytepe Kampı’na Yeni Dünya Vakfı Sakarya Şube Başkanı Şahin Karaaslan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı. Aileler ve öğrencilerin de katılım sağladığı program iki gün sürdü.

Kadın ve erkeklerin ayrı yerleşkelerde kaldığı kampta, dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen kampta samimi muhabbet ortamların yanı sıra heyecan verici aktivitelerle coşku dolu anlar yaşandı.

Kamp süresi boyunca program çerçevesinde okçuluk, paintball, voleybol, futbol, doğa yürüyüşleri, koordinasyon parkuru gibi sportif faaliyetler yapıldı. Ayrıca sabah namazı sonrası tefekkür yürüyüşleri, ilahi ve ezgiler, sohbetler ile de gönül dünyasını zenginleştirme imkânı sağlandı.

Program sonunda kamp hakkında değerlendirme ve bilgi verilmesi noktasında Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu kampların yapılmasındaki amaç ve hedeflerden bahsederek, “Bu tip organizasyonlar vesilesiyle hem yöneticilerimiz hem de öğrencilerimiz bir araya gelmesi, vakfımızın hizmetlerinin, gayemizin anlaşılması noktasında çok önemli köprü vazifesi görmektedir. Milli ve manevi değerlerimiz inançlarımız, hizmet şuuru ile elde edip hissettiğimiz güzel duygularımızı, sevincimizi, neşemizi genç nesillerimizle paylaşmada bu organizasyonlar çok büyük bir vesiledir. Gençlerin kendi öz yeteneklerinin keşfedilmesi ve kariyer alanlarının belirlenip sevk edilmesinde kampların önemi çok büyüktür. Bu manada bu kamp yerleşkesinin yapılması, inşası ve idamesinde emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Hassaten Kocaeli Büyükşehir Belediye Eski Dönem Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanımızdan Allah razı olsun. Bu denli faaliyetlerin yapılmasında, böyle güzel yerlere ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacı görüp, gençlerin istifadesine sunduğu için teşekkür ediyoruz.” Dedi. Eski başkan İbrahim Karaosmanoğlu bey; “Bizleri Müslüman olarak yaratan Allah Teala, Müslüman olmamız sebebiyle sorumluluklar yüklemiştir. Ve birçok nimetler vermiştir. Nimetlerin şükrünü ödeme gayretinde oldukça, sorumluluklarımız yerine getirme noktasında Allah cc fırsatlar nasip eder. İşte bizler de Müslüman olarak bu fırsatları değerlendirmemiz gerekir. Bizlerde başkanlık dönemlerimizde bu gayrette olup, fırsatları ümmeti Muhammedin hizmetine sunmak için var gücümüzle çalıştık.” ifadelerine yer vererek Kocaeli’nde hali hazırda bulunan diğer kamplar hakkında da özet bilgiler vererek Yeni Dünya Vakfı Genel Merkez Başkanı Mahmut Göksu ve yönetimine teşekkür etti.

Kamp dönüşü değerlendirmelerde bulunan Yeni Dünya Vakfı Sakarya Şube Başkanı Şahin Karaaslan “Kampımız süresi boyunca yapılan faaliyetler, sohbetler ve ikili görüşmeler olsun her anlamda istifade ettiğimiz bir buluşma oldu, şükürler olsun. Tabi bu buluşmaların yapılması büyük bir gayret ister. Bu kampın yapılmasında emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizde yeni kurulan bir şube olarak, bu faaliyetlerin mihmandarlığını yapmak noktasında gayret ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gençlerle buluşmak, onların ilerideki hedeflerini gündeme dair, hayata dair bakışlarını bizim dilimizde dinlemek gerçekten ülke olarak devlet olarak geldiğimiz seviyeyi ortaya koyuyor. Bizlerde vakfımızın Sakarya şubesi olarak gerek üniversite gerek lise ve gerekirse bütün eğitim öğretim mecralarında gençlerimizin ilmi ve fikri, maddi ve manevi ne tür ihtiyaçları var ise elimizden gelen bütün gayreti gösterip onların ihtiyaçlarını karşılama noktasında ne gerekiyorsa yapacağız Allah’ın izniyle. Bu sebeple bu muhabbete bu kaynaşmaya vesile olan başta Genel Merkez Başkanım Mahmut Göksu ve kampı organize eden Genel Merkez Teşkilat başkanı Hamza Gönenç beylere, kampın kapılarını bizlere açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan ve yönetimine ve eski dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu beye şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.