Korona virüs tedbirleri kapsamında belirli illerde getirilen maskesiz sokağa çıkma yasağı ve kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğu sonrası maskeler fahiş fiyatlara satılmaya başlanmış devlet ise maskelerin tekrar satışında tavan fiyat belirleyerek bunun önüne geçmeye çalışmıştı.

Maske satışlarının tekrar başlamasıyla beraber maske alamayan bazı vatandaşlar ise ellerinde bulunan maskeleri tekrar tekrar kullanıyor. Maskelerini tekrar tekrar yıkayarak kullanan vatandaşlar ise maske tekrar kullanılabilir mi? Cerrahi maskeler tekrar kullanılabilir mi? sorusunun cevabını merak ediyor. Merak edilen sorunun cevabı uzmanından geldi.

“MASKELER TEKRAR KULLANILMAMALI”

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, maske konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Vatandaşlarımızın 50’lik maske alamadıkları için maskelerini yıkayarak tekrar kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu maskelerin yıkanıp tekrar tekrar kullanımı mümkün değil. Ayrıca kullanılan maskelerin tıbbi atık olduğu unutulmamalı ve bir poşete koyulup ağzı bağlandıktan sonra 72 saat bekleyip, evsel atık olunca çöp kutusuna atılmalı” dedi.