Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Süt ve süt ürünlerinin tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Anadolu toprakları dört mevsimi yaşayabilen nadir coğrafyalardan birisidir. Hayvancılık için bu topraklarda yaşayanlara bulunmaz fırsatlar sunmaktadırlar. Ülkemiz insanları bu doğal kaynakları değerlendirip hayvancılığı mevcut bilimin destekleriyle en üst seviyelere çıkarması hiçte zor değildir. Tek yapması gereken planlamalar yapmasıdır. Üretimin her aşamasında profesyonellerden destek almalıdır. Hayvancılık pazarı yalnız ülkemiz değil bütün dünya ülkelerini kapsamaktadır.
Süt ,süt ürünleri tüketimine özen göstermek lazım. Sağlığımızı korumak için ne olduğunu bilmediğimiz içecek yada ürünleri tüketmeyelim. Gelecek nesil olan çocuklarımıza ve de gençlerimize süt ve de süt ürünlerini ebeveyn olarak iyi anlatalım. Ayrıca onlara yaşam tarzımızla ilgili güzel örnek bir ebeveyn olalım." dedi.

Sütün insan sağlığı açısından faydaları konusunda toplumun bilgisinin gittikçe yükseldiğini aktaran Yıldız, "Sütün sağlıklı dişleri ve kemikleri destekleyen bir mineral olan kalsiyum açısından zengin olduğu bilinen bir gerçektir. 1 Haziran, Süt Günü'nü kutlamak için dünyada ayrılan tarihtir. Ve tabii ki, sütün küresel bir gıda olduğu göz önüne alındığında, bu dünyanın her yerinde sütün önemine vurgu yapılarak kutlanmaktadır. Süt çoğu insanın günlük yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve bunun etrafında dönen ciddi bir endüstri de vardır. Süt, kalsiyum gibi besinler açısından zengin sıvı bir besindir. Öncelikle memeliler tarafından bebeklik döneminde kullanılan bir gıda ürünüdür. İnsanlar söz konusu olduğunda, çoğu yetişkin insan laktozu sütteki sindirebildiğinden, insanlar onu yetişkinlikte tüketme eğilimindedir." dedi.

Sütün günümüzde çoğu insanın beslenmesinin dayanak noktası haline geldiği inkar edilemez bir gerçek olduğunu anımsatan Yıldız, "Tabii ki süt sadece içmek için mevcut değildir. Tereyağı, krema, dondurma ve peynir gibi süt ürünleri için temel bir içeriktir. Süt ayrıca ekmek, kekler, tahıl gevrekleri, tatlılar ve çok daha fazlası gibi diğer yiyecek türlerinde kullanılan bir içerik olarak da bulunabilir. Sütün günümüzde çoğu insanın beslenmesinin dayanak noktası haline geldiği inkar edilemez bir gerçektir. Aynı zamanda dünyadaki süt üretiminin endüstriyel ölçeği göz önüne alındığında, satın alınabilecek en ucuz gıda ürünlerinden biridir. En büyük süt üreticilerinden bazıları Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Çin'dir.Bu dünya pazarında pay alabilmak için ülke olarak elimizden geleni yapmalıyız." dedi.