Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, gelecekte artan dünya nüfusu, iklim değişikliği, karbon salınımı gibi bir çok sebepten dolayı gıdaya ulaşmanın son derece zor olacağını vurguladı.

Gençlerin daha rahat bir yaşama kavuşmak için köyleri, üretim alanlarını terk edip şehre göç ettiğini ifade eden Yıldız; "Kendi açılarından baktığınız zaman haklılık payları illaki vardır. Bizde diyoruz ki; gençlerin beklentilerini yapılacak modern projelerle karşılayalım. Gençler sürekli sahada üretimde tutalım. Tarım ve hayvancılıkta çok iyi gelir getirecek bir çok uygulama mevcuttur. Gelecekte gıda fiyatları artan maliyetlerden dolayı yükselecektir. Önemli olan ülke ve dünya ölçeği pazardan bu toprakların insanı olarak ne kadar pay alabiliriz? Pazar çok büyük, önemli olan akıllı uygulamalarla gelecek için şimdiden gençleri üretime odaklamalıyız." dedi.

Dünyada pek çok ülkede değişik modern üretim modellerinin sürekli geliştirildiğini anlatan Mustafa Yıldız, şunları söyledi; "Ülkemizde veteriner hekim fakülteleri, ziraat fakülteleri mevcuttur. Kıymetli hocalarımızın destekleriyle çok sayıda projeyi gençleri adapte ederek rahatlıkla uygulamaya koyabiliriz. Dünyada dört mevsimi yaşayan ender ülkelerden biriyiz. Evet iklim değişikliğinden dolayı zorlu süreç bizi bekliyor. Bunu önceden görüp gerekli tedbirleri alırsak iklim değişikliği sürecini avantaja dönüştürebiliriz. Avrupa ülkelerinde gençleir gıdaya bağlı üretime çekmek için şimdiden çalışmalar başlattılar. Ülkemizde gıda üretiminde benzer sorunlar Avrupa ülkelerinde de mevcut. Avrupa'da soruna dikkat çekmek gençleri üretime ikna etmek için kendi ülkelerinde gruplar birlikler kuruyorlar. Darısı kendi gençlerimize geldin."