Massachusetts Dartmouth Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Erin Bromage, yaptığı açıklamalarda normalleşme sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. Koronavirüsün açık hava ve iyi havalandırılan yerlerde bulaşma hızının düşük olduğunu ifade eden Bromage, "Yolda koşu yaparken ya da bisiklete binerken maske takmayan birini gördüğünüzde panik yapıp endişe etmenize gerek yok. Esas korkmanız gereken durum yüksek sesle konuşanlardır, özellikle kalabalık ve kapalı bir ortamda" şeklinde risk durumlarını birbirinden ayırdı.

"Nefes almak, yüksek sesle konuşmak ve hapşırmak farklı seviyelerde damlacığı havaya bırakır. Benim bu makaleyi yazmamamın sebebi insanları endişelenmemesi ve zihinsel enerjilerini boşa harcamaması. Sonuçta virüsün havada kaldığı yoğunluk önemli." diyerek koronavirüs konusunda riskin her zaman üst seviyede olmadığını hatırlatan Bromage, tavsiyelerine şu şekilde devam etti:

"Açık havada ya da havalandırmanın iyi olduğu geniş alanlarda virüsün etkisi azalır ve yoğunluk riski düşer. Virüs havada ne kadar az yoğun kalırsa oradan enfeksiyon kapma riski daha düşük olur. İnsan farklı düzeylerde damlacık bırakır. Örneğin şarkı söylemek yüksek sesle konuşmaktan daha fazla damlacık dağıtır. Hapşırmak en çok damlacığı üretir. Ağzınızdan çıkan ses ne kadar yüksekse havaya bırakılan partikül de o kadar yüksektir. Bunlar daha uzağa gidebilirler."