Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Yıldız'ın işte o açıklaması;

"Kış mevsimini yaşadığımız bu günlerde bahçedeki köpeğimizin hastalanmaması için nelere dikkat etmeliyiz? Karlı zamanlarda hava sıcaklıkları günün değişik saatlerinde ,sıfır derecenin altına kadar düşebiliyor. Bu da tüm canlıların yaşam kalite standardını olumsuz yönde etkilemektedir. Can dostumuzun hastalıklara karşı köpeğimizi savunmasız duruma düşürmektedir. Köpek sahiplerinin ,köpeklerinin sağlığını garanti altına almak için ,öncelikle hastalıklara karşı gerekli olan tüm aşılama ve de iç ve de dış parazitlere karşı ilaçlamalara özen göstermeliyiz.

Kış mevsiminde olumsuz hava şartlarından dolayı, köpeklerimize günlük verdiğimiz mamanın yüzde elli daha fazlasını vermeliyiz. Bu yöntemle köpeğimiz beden ısı kaybı , kilo kaybı gerekse hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir. Ayrıca , mama satın alırken mamanın fiyatından önce kalitesini araştırmalıyız. Mamanın kalitesi artıkça köpeğimizin hastalanma riskini minimize etmiş oluruz.

Kış mevsiminde köpeğimizin üşümemesi için üretilmiş polar mont , kazak v.b. ürünlerden faydalanabiliriz.Bu ürünlerle köpeğinizi bir nebze soğuktan korumuş olursunuz. Kış aylarında anne ve yavrular için infrared lambaların ısıtma ve de diğer olumlu etkilerinden köpeklerimiz faydalanabilir. Bu ürünleri serbest veteriner hekimlerden temin edebilirsiniz.

Köpeklerimizin kulübelerini yaptırırken soğuğa ,yağmura ,rüzgara karşı dayanıklı olmasına dikkat edelim. Mümkün olduğu kadar doğal ahşap malzemelerden yapılmış olduğuna dikkat edelim.

Bu arada sokak hayvanlarına gerek beslenme gerekse barınma konusunda bir insan olarak elimizden geleni ardımıza koymayalım. Gerekli yardımları yapalım."