Yıldız, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gerek büyükbaş gerekse küçükbaş ,tavuk ,arı, tarım v.b. birçok üretim alanında hizmet veren TARSİM ‘ e halkımızın gerekli özeni ve talebi en üst seviyelere çıkarmaları hem kendileri için hem de ülkemizdeki tarım ve hayvancılığın geleceği  için kaçınılmazdır. Araç sigortalama sistemi ülkemizde çok güzel yerlere gelmiştir. Artık hiç kimse sigortası olmayan bir araca binmek istemiyor. Aracın karşılaşacağı kaza ve diğer risklerden dolayı sigortasız aracı sürmek istememektedir. Ayrıca , ülkemizde araç trafik sigortası yasal mecburiyeti vardır.

Sigortacılık çok eskilere dayanmaktadır. Sigortacılıkla ilgili ilk düzenlemeler Hamurabi Kanununda ticaret kervanlarının soygunlara karşı korunmasına yönelik olarak yapılmıştır. Roma ve Yunanlılarda deniz ticaretindeki çeşitli tehlikelere karşı çeşitli şekillerde yardımlaşmayı ortaya çıktığı görülmektedir. Modern sigortacılığın İngiltere ,Fransa gibi Avrupa ülkelerinde 17. yüzyıldan itibaren başlamış olmasına karşın,tarım sigortalarının ancak 18. yüzyılın ikinci yarısından itibaren başlamış olmasının,bu sektörün özelliğinden kaynaklandığı söylenebilinir. Ülkemizde TARSİM   14/06/2005  yılında çıkan bir yasayla yürürlüğe girdi.TARSİM sigortalarının 18.yılını kutlayacağımız önümüzdeki  günlerde TARSİM dünyaya örnek olan bir kuruluş olmasına rağmen bence arzu ettiğim yerde değil. Bu, halkımızın bu konuda yeterli bir bilince sahip olmadığını göstermektedir. Tamamıyla halkımızı desteklemek için devlet tarafından kurulan TARSİM'in daha da gelişmesi için artık halkımızın da adım atma zamanı geldi, geçiyor.

TARSİM bir zenginleşme aracı değil. Zarar ve ziyana uğramış olan köylümüzün kalkınması için bir araçtır. Bugün Hollanda'da TARSİM'in muadili olan kuruluş tarafından hayvanların % 99'i sigortalanmış durumda.Ülkemizde ise henüz bu oran istenilen seviyelerinde maalesef değildir. Devletimiz kanunu çıkarmış, maddi desteği sağlamış ama buna rağmen halkımız buna yeterince ilgi göstermiyor. Sevgili vatandaşlarımız artık kendimizi bilimsel olarak araştırma ve geliştirme zamanı. Tarım sigortalarına sahip çıkalım. Bu kültürün artık ülkemizde yerleşmesi elzemdir. Nasıl ki trafikte sigortasız bir araca binilmiyorsa, bu ülkede sigortasız bir hayvan yada TARSİM'in diğer alanlarında sigortasız tarımla ilgili  alan kalmasın. Sigortalama sayısı arttıkça primler otomatik olarak düşecek. Vatandaşımızın ödeyeceği prim sağım sezonu boyunca yedi ayılık süt sağım sezonunda , sağılan bir inekten günlük 1 litre sütün fiyatını  geçmeyecektir. Sevgili vatandaşlarımız artık değişip, gelişme zamanı."