Halk54 Haber Merkezi

AK PARTİ DAVA ADAMLARI

Geçen 16 Ağustos günü Halk54’te köşe yazan Hüseyin Cumalı, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın, “Karasu’da beton atan firmalardan meclis kararıyla ücret alıyoruz. Bu konuda rol modelimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi” sözlerini eleştirerek, “AK Partili dava adamları AK Partili bir belediye başkanının rol model olarak CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanını seçmesinden çok rahatsızlar. Çok üzülüyorlar. Bu sözlere de büyük tepki gösteriyorlar. AK Parti’deki dava adamları kan ağlıyor kan” diye yazdı.

Raif 001

GAZETECİLİĞİ BIRAKACAM

Sakarya'da domuz ticareti yapılıyor mu? Avcılar cevapladı Sakarya'da domuz ticareti yapılıyor mu? Avcılar cevapladı

Aynı gün yorumcu Raif Ugan ise X hesabından bir paylaşım yaptı. Ugan, “ İshak Sarı ile ilgili yazdığı yazı sonrası dava adamları kendi aralarında Hüseyin Cumalı’yı arayalım mı, aramayalım mı diye istişare edip Cumalı’yı arama kararı almışlar. Ha bu arada hepsinin morali çok bozukmuş, hatta gerginlermiş. Ben bilmem Cumalı öyle yazıyor. Ya, seni telefonla arayan AK Partili o dava adamının kim olduğunu ismiyle açıkla, o kişide ‘evet ben böyle dedim’ desin ben gazeteciliği bırakacağım. Var mısın ?” diye yazdı.

Raif (1)

ADAMSAN ŞAKŞAKCILIĞI BIRAK

Raif Ugan’ın bu açıklaması sonrasında geçen 19 Ağustos günü Hüseyin Cumalı yazdığı köşe yazısında, “Raif Ugan dava adamı ismi verirsem ‘gazeteciliği bırakacağım’ diye bana meydan okudu. Zannediyor ki ben yazı yazarken hayali yazıyorum. Gazetecilik yaşantımda haber kaynaklarımı açıklamam, isim vermem ama bu kez haber kaynağım bana ‘ismimi ver, değişmez’ dedi. O dava adamlarından birisi Sapanca’da 3 dönem ilçe başkanlığı yapan, AK Parti’nin önde gelen isimlerinden Selami Öztürk’tür. Şimdi Raif Ugan’dan gazeteciliği değil, şakşakçılığı bırakmasını istiyorum. Çünkü o gazeteci değil. Adamsa sözünde durur” diye yazdı.

Selami Öztürk 22 (1)

TABİ Kİ SAFA YATTI

Başkan İshak Sarı’nın rol model olarak CHP’li bir Büyükşehir Belediye Başkanını seçmesine Hüseyin Cumalı’nın AK Partili dava adamları çok üzüldüğünü yazması ve Raif Ugan’ın “yok öyle dava adamları, isim açıklasın ben gazeteciliği bırakım” resti şehirde gündem oldu. Hüseyin Cumalı köşe yazısında “O dava adamlarından birisi Selami Öztürk” demesiyle birlikte yorumcu Raif Ugan’ın sözünü tutup tutmayacağı merak konusu olurken, her zaman olduğu gibi Raif Ugan yine safa yattı. Verdiği sözü, çektiği resti gargaraya getirmek isteyen Ugan'ın pişkinliği herkese “yok artık” dedirtti.

O PAYLAŞIMI SİLDİ

Ve bugün gece saatlerinde yorumcu Raif Ugan yeni bir rezilliğe imza attı. Valiler kararnamesi beklendiği dün gece o saatlerde Raif Ugan, “Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ismi yeni kararnamede var mı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanması beklenen valiler kararnamesiyle bir çok ilde değişim bekleniyor. Edindiğim bilgilere göre Vali Karadeniz değişim listesi de yok” diye tweet attı. Ancak kararname yayınlanmasıyla birlikte Vali Karadeniz merkeze alınınca o tweet apar topar sildi.

Raif Ugan

RESMEN REZALET

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in dün gece tayin olmasıyla birlikte sosyal paylaşımını kaldıran yorumcu Raif Ugan’a ise şehirdeki gazetecililer tepki gösterdi. Bir gazetecinin yanılabileceğini dile getiren gazeteciler, “Olabilir, tahminin tutmamıştır. Ancak bu şehirde gazeteciyim diye gezen Raif Ugan neden paylaşımını siliyor! Bu hoş bir davranış değil. Eğer gazeteciyim diye bu kentte geziyorsan yaptığın paylaşımı silmeyeceksin. Yorumcu bile olsa kentte “gazeteciyim” diye gezen Raif Ugan’ın bu davranışları mesleğimize zarar veriyor” dedi.

MESLEK ÖRGÜTLERİ

Bir zamanlar kırtasiyeci Coşkun Bilir’in de Sakarya’da “gazeteciyim” diye gezdiğini ve zaman içinde asıl mesleği olan kırtasiyeciliğe döndüğünü anımsatan gazeteciler, “İnsan yorumcu olabilir. Köşe de yazabilir. Ancak gazetecilik ayrı bir meslektir. Kırtasiyeci Coşkun Bilir şehirde kalem satarken sosyal medya hesabında “gazeteci/yazar” diye yazdı. Bu ne cüret, bu ne rahatlık, bu ne hadsizliktir. Biz gazeteciler hiç “kırtasiyeciğiz” diyor muyuz! Şehirde kepçe operatörü, şoför, köfteci, fotoğrafçı, çubukçu olarak anılan sosyal medyacılar ve daha başka mesleklerde çalışanlarda kendilerini “gazeteciyim” diye tanıtıyor. Basın meslek örgütleri ne yapıyor! Bu gidişe neden Basın meslek Örgüt başkanları dur demiyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.