Adapazarı Tarihi Uzunçarşı da yasak olmasına rağmen seyyar olarak mısır satan bir kişiyi esnaf şikayet edince devreye zabıta girdi. Ancak zabıtalara bela okuyan kişi görevli ekiplere hakaret edince ortalık karıştı.

Olay, Adapazarı Tarihi Uzunçarşı’da başlayıp, İnönü Caddesi’nin Karaağaçdibi semtinde devam etti. Tarihi Uzunçarşı’da yasak olmasına rağmen seyyar olarak olarak mısır satan bir kişiyi esnaflar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na şikayet etti. Bu şikayetle birlikte zabıta ekibi bir araçla mısır satan kişiyi uyardı. Yapılan uyarısı sırasında “çağırın müdürünüz gelsin, daire başkanınız gelsin” diyen kişi satışa devam etti. Bu gelişme ile birlikte ekipler takviye zabıta ekibi çağırdı.

Ekiplerin geldiğini fark eden şahıs görevli ekiplere “bela” verdi ve İnönü Caddesi’ne doğru ilerlemeye başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri şahsı özel bir hastanenin karşısında durdurdu. Buruda da ekiplere bela veren şahıs, “Kürtlerden korkuyorsunuz dimi” dedi. Olayların an be an büyüdüğü sırada mısırları yere atan şahıs bu hakaretlerini sürdürdü. Takviye ekiplerin gelmesiyle birlikte olay güçlükle yatışırken, zabıta şahsın aracına tutanakla el koydu.