Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda şehirdeki aşılamaya değinen Başkan Altuğ, "Son günlerde vaka sayılarımız yeniden ciddi anlamda artmış durumda. Yaşadığımız salgın sürecinin üstesinden gelebilmenin ve bu virüsü yenmenin en önemli koşulu aşı olmaktır. Ancak, virüse karşı olan savaşı kazanmanın tek yolu olan aşıya karşı, maalesef değişik önyargılar oluşmuş durumda.

Unutmamalıyız ki, aşı, Covid ile mücadelede elimizdeki en önemli silahtır. Özellikle 18-35 yaş arası kitlenin, aşılanma konusunda teşvik edilmesine yönelik il sağlık müdürlüğümüzle çalışmalar yapıyoruz. Hatta bu konuda aşılananlara teşvik amaçlı sağlık müdürlüğümüz aracılığı ile birtakım desteklerde bulunduk. Belli bir sayıda tablet aldık, müdürlüğümüze ilettik. Aşı olan gençler arasında çekiliş yapılabilir. İl müdürlüğümüz bu konuda gereken açıklamaları yapacaktır.

Sağlığımız, ekonomimiz, geleceğimiz için herkes bu konuya hassasiyet göstermeli. Türkiye ekonomisi bir kapanmayı daha kaldıramaz." diye konuştu.