//Nurettin Eryılmaz-Dilan Anahtar//

Halk54'e konuşan Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

TÜİK'in bugün açıkladığı, asgari ücretliler, emekli ve memurların maaş zamlarına doğrudan etki edecek enflasyon rakamlarını değerlendiren Başkan Ergül, "Tüm devlet alacağı vergi, resim, harçlarda yüzde 36-37 oranında zam yapacak ama kendisi verirken enflasyona göre yüzde 21 diyor. Burada büyük bir tutarsızlık var. Özellikle tarım kesiminde bu sene Mayıs ayında ektiğimiz yerlere almış olduğumuz gübre 2 bin 800 liraydı, o gübre şuanda 13 bin lira... Dün benzine indirim yapıldı, bugün zam yapılıyor. İnsanları bir rahat bırakın, insanlar önünü görsün. Bir gün indirim yapıyorsun, bir gün çıkartıyorsun." dedi.

Giderlerin kısılmadığı, üretim yapılmadığı müddetçe bu ekonomik şartlarda vatandaşların kurtulmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Ergül, "Daha önce AK Parti iktidarı gelmeden önce Sakarya'da 5 milletvekili vardı, 7'ye çıktı. Yani Sakarya'da 7 tane milletvekili olmasıyla 5 milletvekili olması arasında birşey değişmez. Bakanları dışarıdan atadılar, daha önce bakanlar milletvekillerindendi. Yine yetmedi bakanlara, bakan yardımcılarına, arabalar vs... Danışmanlarını zaten saymıyorum bile. Bu giderler kısılmadıktan sonra bu enflasyonun düşmesi mümkün değil. Sayın Cumhurbaşkanımız bir an önce bunlarla ilgili şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor Bu ekonomik şartlardan kurtulmamız için insanlar artık bir arayış içinde. Ben inanıyorum ki hükümet seçim kararı alsa belki insanlara bir güven ortamı oluşturacaklar, bundan dolayı da belki yatırımlar artacak. Bunun neticesinde bir hareketlenme olacaktır. " dedi.

Cumhur İttifakı'nı eleştiren Başkan Ergül, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiğiniz oy sizin hanenize sevap yazılıyor diyor. Yani bizleri bunlar yönetiyor. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, bilinmeyen bir savaşın içerisindeyiz diyor. Acaba bu bilinmeyen savaş nedir? Bu bilinmeyen savaş vatandaşların evine ekmek götürme savaşı... Bunları sayın Bülbül'ün açık açık konuşması gerekiyor. Adını koyun bu savaşın o zaman. Bunları açık açık dile getirmemiz gerekiyor." diye konuştu.