Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında ilçede süt üreticilerinin yaşadığı fiyat sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Bölgede en fazla süt üretiminin yapıldığı ilçe olarak bilinen Kaynarca'da süt üreticisinin sıkıntıda olduğunu ifade eden Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, "Malumunuz ülkemiz hayvancılığında olduğu gibi ilçemizde hayvancılığın en büyük sorunlarından bir tanesi yem fiyatlarının aşırı derecede yüksek olmasından kaynaklanıyor. Yem fiyatlarının bu kadar yüksek olması üreticilerimizin belini bükmektedir. Çiftçilerimiz bu konuda gerçekten çok zor zamanlar geçirmektedir. Umarım önümüzdeki süreçte bu hayvancılık sektörünün biran önce iyileşmesini talep etmekteyiz" dedi.

Yem fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı çiftçilerin para kazanmakta büyük sıkıntı çektiğini aktaran Çakar, "Bizim bölgemizde süt fiyatları şuanda kooperatiflerde, süt birliklerinde damızlık birliklerinde en yüksek rakamlar 2,65-2,70 civarında. Süt konseyinin vermiş olduğu fiyat 2,80 olarak bellidir fakat çiftçilerimiz bu konuda yem fiyatlarının çok yüksek rakamlara çıkmasından dolayı para kazanmakta çok büyük sıkıntı yaşamaktadırlar." dedi.

Yem fiyatındaki artışın önüne geçilebilmesi için destek miktarının her ay arttırılması gerektiğini belirten Çakar, "Yem fiyatlarının bir şekilde önüne geçilmesi gerekiyor. Yemin önüne geçilemiyorsa bile en azından destekleri aylık olarak verebilirler. Yemdeki fiyat artışına göre destek miktarı her ay arttırılabilir. Bu şekilde bu işin önüne geçilebilir. Yem fiyatlarının aşırı derecede artmasından dolayı 5-10 tane hayvanla geçimini sağlamaya çalışan çiftçilerimiz zarar ettiklerinden dolayı tarımsal faaliyetlerini ve hayvancılık faaliyetlerini bırakmak zorunda kaldılar." şeklinde konuştu.