Müzik ve Oyun Serbest!

Cem Kapankaya genelge açıklandıktan sonra genelgede bulunan kararları değerlendirerek ‘’ İkramın 15 Temmuz’a kadar yasaklanması tamamen bir saçmalıktır. 40 m2’lik kafeteryada insanların 15-20 kişi üst üste yemek yerken, 500 m2’lik salonda 100 kişi sosyal mesafe korunarak yemek yiyebilir. Genelgenin düğünlerle ilgili ilk maddesinde Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Rehberinde düğünlerle ilgili belirtilen bütün kurallara eksiksiz riayet etmemiz söyleniyor. Bu rehberin 299. Sayfasında Sosyal mesafe korunarak oyun oynanabilir yazıyor. Müzisyenlerimize ve çiftlerimize hayırlı olsun. Biz salon sahiplerini, sektör çalışanlarını ve evlenecek çiftleri rahatsız eden oyun ve müzik genelgeyle yasaklanmamışken kına ve nişan neden yasak? Kına ve nişana normalde düğünden daha az insan katılıyor daha aile içi oluyor. Bu hatalı yasaklar yüzünden insanlar ev içinde kına ve nişan yapıyor, asıl burada sağlık sıkıntısı yaşanıyor. Burada amaç sağlığımızı korumaksa biz cidden bu genelge yazılırken kimden sektörümüz hakkında yorum alındı bilmek istiyoruz çünkü Konfederasyonumuzdan böyle bir talepte kimse bulunmadı. ‘’

Bilim Kurulu İstifa Etmelidir

TEODER Yönetim Kurulu üyesi Cem Kapankaya, ‘’ Covid-19’un ülkemizde görüldüğü 16 Mart 2020 tarihinden beri kapalıyız. Düğünler, nişanlar, kına geceleri hepsi kapalı. Covid-19 sadece Türkiye’de düğünlerden bulaşıyor heralde çünkü dünyadaki bütün ülkeler alışveriş merkezlerinin, okulların, toplu taşımanın, marketlerin daha çok bulaş riski taşıdığını açıkladı ve etkinliklere izin verdi. Dünya Sağlık Örgütü İspanya’da İngiltere’de etkinliklerin bulaş riskinin az olduğu 5-10 bin kişilik konserler ile kanıtladı ama bizim Bilim Kurulu üyeleri bunları görmezden geliyor. Ben açıkça buradan çağrı yapıyorum, Bilim Kurulu üyeleri istifa etmelidir. Düğünlerin nasıl yapıldığını bilmeyen, Türk ve İslam düğün adetlerinden haberi olmayan bu kurul üyelerinin bütün suçu düğünlere yükleyerek bizleri 16 aydır işsiz bırakmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Kendileri maaşlarını kesintisiz alıyor, her gün haber kanallarına çıkıp ödemelerini alıyorlar hepsinin tuzu kuru ama onlar yüzünden 1.5 milyon düğün sektörü çalışanı işsiz, borç batağı içerisinde. Bu düğün nefretleri hangi mantığa sığar? ‘’ dedi.

Sakarya Milletvekilleri Esnafı Dinlemedi, Bizimle İlgilenmedi!

Cem Kapankaya geçen yıldan beri Sakarya Milletvekilillerinden de destek istediklerini belirterek, ‘’ MHP Milletvekili Levent Bülbül ile Meclis odasında görüşme sağladık. İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır ve CHP Milletvekili Engin Özkoç ile Sakarya’da ki düğün salonlarının ve çalışanlarının sorunlarını ilettik kendilerinden yardım istedik. Ümit Bey ve Engin Bey gerek TV kanallarında olsun gerek sosyal medyada olsun destek verdiler ancak AKP Milletvekillerine hiç bir şekilde ulaşamadık ve hiç bir desteklerini göremedik. 4 tane iktidar Milletvekilimiz var ve Sakarya’da 10 binlerce insan aylardır işsiz, onlarca firma battı ama hiç biri ne telefonlarımızı açtı ne de gelip derdinizi anlatın dedi. Türkiye genelinde kurduğumuz Konfederasyonumuzda diğer illerin temsilcilerine soruyorum bir kaçı hariç hepsi iktidar vekilleriyle iletişim kurduklarını sorunlarını ilettiklerini söylüyor ancak bizim Sakarya’da ne yazık ki durum böyle. Biz daha kendi şehrimizde iktidar milletvekilleri tarafından sahipsiz bırakılmış durumdayken açıklanan genelgeye nasıl bir tepki verelim? ‘’ dedi.

Siyasete serbest, vatandaşa yasak diye ayrım mı var?

‘’Bu ülkede 1 İktidar, 1 Muhalefet partisi onlarca kongre gerçekleştirdi. Daha 2 gün önce İstanbul’un fetih kutlamaları görüntülerinde ikramlı, oyunlu düğün düzeninde eğlenceler düzenlendi. Bunlar yapılıyorken neden normal vatandaşa yasak koyuluyor? Müşterilerimiz ve sektör paydaşlarımız karşımıza geçip soruyor bu ülkede yasalar normal vatandaşa farklı siyasetçiye farklı mı uygulanıyor? Bütün düğün salonları tıka basa dolu şimdi hepsi yine müşterileri ile karşı karşıya gelecektir. Bir genelgeyle aç, bir genelgeyle kapat yaparak bu esnafın ve gelin-damatların yaşadıklarını hangi yetkili biliyor? Sakarya’da bulunan bütün düğün salonları sahipleri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz ve bu haksızlığa karşı açıklamada bulunacağız. Bilim Kurulu’nun kabineyi yanlış yönlendirmesinden dolayı, milletvekillerimizin sorunlarımızı kabineye iletmemesinden dolayı bir kez daha işsiz, aşsız kalmayı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Geçen yıl aşı yokken ikrama, sosyal mesafeli oyuna izin verilen genelgeler varken, Dünya Sağlık Örgütü AVMler, toplu taşıma, temas sporları ( halı sahalar) daha riskli derken bu yıl nasıl daha kötü bir kısıtlama bize getirilir biz bunu anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz’’ dedi.