Erenler Sakarya Caddesi üzerinde bulunan SESOB Birlik Binası'nda habercilerle buluşan Başkan Alişan, toplam 5 şehri kapsayan eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kayıtların başladığını ve kayıtların 300 kişiye kapsayacağını belirten Alişan, "Birliğimizin öncülüğünde  sahipliğinde genç girişimcileri desteklemek, ülke ekonomisine ve işgücü katkı sağlamak, piyasayı canlandırmak amacıyla Amerika Büyükelçiliği'nin finansal desteğiyle çalışmalar başladı. Purdue Üniversitesi'nin iştiraki, işbirliği ile Bilecik, Bolu, Düzce ve Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerinin iştirakçi ortaklığı ile "Developing Young Innovative Entrepreneurial Leaders in STE(A)M Fields in Eastern Marmara Region" (Doğu Marmara Bölgesinde STE(A)M Alanında İnovasyona Dayalı Genç Girişimci Liderler Geliştirme) Projesi başlatılmıştır" dedi.

Alişan," Bu proje kapsamında Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Yalova illerinde her ilde 60 üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu 35 yaşını geçmemiş toplam 300 kişiye girişimcilik eğitimi verilecektir. Programın birinci aşama eğitimleri 7-8 Mart 2020'de Sakarya ve Yalova'da;  13-14 Mart 2020'de Bilecik, Bolu, Düzce"de yapılacaktır. Programın ikinci aşamaları Sakarya’da 13-14 Haziran 2020’de yapılacaktır" diye konuştu.

Başkan Alişan, "Eğitimler hafta sonu 2 gün olmak üzere 8 saatten toplam 16 saat sürecektir. Eğitimin ilk aşamasının sonunda yapılacak değerlendirme ile her ilden 6 katılımcı seçilerek toplamda 30 kişilik gruba girişimcilik eğitiminin ikinci fazı verilecektir. Bu eğitimler sonunda değerlendirici jüri tarafından seçilen en iyi proje fikrine, proje kapsamında tanımlanan 1000 Dolar para ödülü verilerek iş kurmasına destek olunacaktır. Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir" dedi.

Alişan, "Girişimci Köprüsü Projesi ile ilgili Detaylı bilgi ve başvuruya girisimcikoprusu.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu proje ile esnaf ve sanatkârlarımızın vizyonlarını genişletmeyi, girişimcilik ruhu kazandırmayı, daha güçlü ve yenilikçi olmalarını hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Nurettin Eryılmaz