Kocaali Alandere Mahalle Muhtarı Avni Akbaltaoğlu, geçen hafta sonu yaşanan sel felaketi sonrasında mahallede büyük hasar oluştuğunu belirtti. Ev, ahır, arı kovanlarının yanı sıra ekili tarım arazilerindeki hasarın büyük olduğuna dikkat çeken muhtar Akbaltaoğlu tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu belirtti.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin bölgeye hızla geldiğini ve halkla birlikte hareket ettiğini belirten Akbaltaoğlu, “Sel felaketi evlerimizi vurdu, ahırlarımızı vurdu, tarım alanlarımızı vurdu ama en çokta fındık bahçelerini vurdu. Fındık bahçelerimizde zarar çok büyük oldu. Dallar kırıldı ve perişan oldu!" dedi.

Bölgenin ekonomik girdisini fındık sağladığına dikkat çeken Akbaltaoğlu, “Çiftçinin durumu iyi değil. Fındık sahiplerinin durumu iyi değil. Ekonomik anlamda büyük dar boğaza girdik. Yetkililerden sel vuran bölgelerde mağdur olan çiftçi ve fındık bahçesi sahiplerinin borçlarını faizsiz ötelemesini istiyoruz. Ayrıca faizsiz kredi desteği istiyoruz” diye konuştu.