// Haber Merkezi //

Koronavirüs (Kovid-19)  salgınıyla birlikte dünya ekonomik anlamda dar boğaza girerken, virüsün seyri Türkiye’de azaldığı dönemde 3 kamu bankası 4 yeni kredi paketi açıkladı. Ziraat, Vakıfbank, Halkbank Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomi paketlerinden birisine imza attı.  Açıklanan “Konut kredisi”, "taşıt kredisi", "sosyal hayatı destek" ve "tatil destek" olmak üzere 4 yeni kredi paketin en dikkat çekeni ise tabi ki konut kredisi oldu.

YÜZDE 0,64 ORANLA KREDİ

Türkiye tarihinin en düşük konut kredi faiz oranları olarak resmi kayıtlara giren ekonomi paketinde konut almak isteyenlere yüzde 0.64 ile kamu bankaları tarafından 0,64 ile kredi verilmeye başlandı. Son derece düşük faiz oranı ve 12 aya kadar geri ödemesiz olan kredi için 15 yıla varan vade imkanı sağalandı. Bu imkanlarla birlikte virüs öncesi ve sırasında biriken konut rezervi erimeye başladı.

HAYALLER GERÇEKLEŞİYOR

Konut alımında gelinen son noktayı Halk54.com’a değerlendiren Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, “ Kamu bankalarının 0,64 ile sunduğu 4 ayrı ekonomik pakette yer alan konut kredisi ilgi gördü. Sıfır konut alacaklara yüzde 0,64 kredi imkanıyla oldukça cazip ödeme planı sunulan paketle birlikte inşaat piyasasına canlılık geldi. Uzun yıllardır konut sahibi olma hayali kuranların hayalleri gerçekleşiyor” dedi.

TARİHİ FIRSAT

Tarihi fırsatın sürdüğünü, konut almak isteyen ve imkanı olanların bu fırsatı değerlendirmesi öneren Başkan Bayrak, “ Konut rezervi olan Sakarya’da depreme dayanıklı, akıllı, güvenlikli, çağdaş, yaşam kalitesi yüksek konutlardan yüzde 0.64 ile almak isteyenler için bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Üyelerimiz bu fırsattan yararlanmak isteyenlere her türlü desteği sağlıyor” diye konuştu.

BAŞKAN ALTUĞ DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

Tarihi fırsattan yararlanarak konut alan Hasan Kılıç ise, “Sakarya’da her 30-35 yılda bir deprem oluyor. Daha geçen gün Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ depreme hazır olmalıyız uyarısında bulundu. Bu nedenle konut alırken öncelikle depremi düşündüm. Kredi imkanı ve geri ödeme planı da çok cazip gelince konut sahibi oldum. Tabi herkes konut sahibi olmak ister. İmkanı olan bu fırsatı değerlendirmesini tavsiye ederim” dedi.

İŞTE RAKAMLAR

Sakarya’da konut almak isteyenler en fazla 500 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilecek. Kredi kullanımında yüzde 10’dan başlayan, düşük öz kaynak/peşinat oranı uygulanacak. Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0.64 faiz oranı ile finansman imkânı var.