Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve İMES Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile hayata geçirilecek olan “Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesinin imza töreni Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Valiliği Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay katıldı.

Projenin Toplam Bütçesi 16 Milyon TL İmza töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın güdümlü proje kapsamında programına aldığı ve yönetim kurulunca uygun görülen ve Bakanlığımızca onaylanan projenin bugün imzasını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bu projenin maliyeti 16 Milyon, 10 Milyonu Kalkınma Ajansımız tarafından hibe olarak verilecek ve 6 Milyonu da İMES Organize Sanayi Bölgemiz tarafından karşılanacaktır.

Projede sanayi- üniversite ve meslek liselerimizle iş birliği esas alınarak, ortaya konan bir projedir. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilmesi konusunda Türk sanayisine ve bölgemize önemli katkı sunacak bir projedir. Bu anlamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yönetim kurulumuza, projemizi onaylayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Karşılıklı güzel bir iş birliği içerisinde Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirecek olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Projenin ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay “Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesi sözleşmesini imzaladılar.

Kurulacak merkez Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesini kapsayan güçlü bilimsel altyapısıyla kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda önemli işlevler üstlenecek. Projenin diğer iştirakçileri Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bölgedeki mesleki eğitim kurumları ile sanayi arasında köprü oluşturacaktır.

Yılda 2.000 Kişiye Eğitim

Yılda 2.000 kişinin eğitim alacağı merkezde 1900 m2’lik ortak kullanım tesisi oluşturulacak; 3 farklı disiplinde tasarım ve analiz programları, 6 farklı konuda kurs programı ve 1 adet üretim ve laboratuvar tesisi yer alacaktır. Kurulacak merkez aynı zamanda yalın üretim ve temiz üretim gibi kaynak verimliliği konularında firmaların nitelikli danışmanlık hizmetlerine erişimini sağlayacak bir ara yüz işlevine de sahip olacaktır. Merkezin 2021 yılı ortalarında hizmete girmesi planlanmaktadır.