Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emekli Sandığı emeklilerinin maaş farklarının bugün ödeneceğini açıkladı. SSK emeklilerine 26 Ocak, Bağ-Kur emeklilerine ise 25-28 Ocak arasında ödeme yapılacağı duyuruldu.

2 Milyonu Aşkın Maaş Farkı

Toplamda 2 milyonu aşkın emekliye maaş farkı ödeneceği, bu miktarın ise 500 milyonun üzerinde olduğu ifade edildi. Maaş farkı tutarının 288 bin 542 lira 74 kuruş olduğu edinilen bilgiler arasında.

Bakan Selçuk, “Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize, yapılacak ek ödemelerinin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Memur Emeklileri Heyecanlandı

Son olarak hak sahiplerinin ödemelerini alacakları banka ve PTT Şubelerinden tahsilat yapabileceğini duyuran Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti. 2 milyonu aşkın emekliye 500 milyonun üzerinde ödeme yapılacağı duyuruldu. Bugünden itibaren ödenmeye başlanacak olan memur emeklisi maaş farkı, binlerde insanın yüzünü güldürdü.