Nurettin Eryılmaz ile Zeynep Eda Ateş'in haberi

Soğuk havaların vazgeçilmez balığı hamsi ise haftaya 20 lira olarak giriş yaptı. Av yasağının da gelmesiyle balıkçılar çareyi buzhanede aradı. Vatandaşlar ise buzhane balıklarından pek memnun değil.

Yaşanan sıkıntılar ile ilgili Halk 54 mikrofonuna konuşan Osman Aygül,’’Bu paraların altına hamsi inmez çünkü kayıkçılar aralarında anlaşma yapmışlar. Hale geldiğin zaman belli bir fiyatın altında balıkları verme diye anlaşma yapmışlar. Vermedikleri zamanda ister istemez vatandaşa böyle yansıyor. Yoksa 20 liraya hamsi çok pahalı ama düşürmek lazım. Bizim denizimizdeki balık bize yeter. Yeter ki avlanmasını bilinçli yapsınlar bilinçli yapmıyorlar. Tutulan balığın tamamını da vatandaşa yansıtmıyorlar yarısı buz haneye geliyor balığın olmadığı zamanlarda da vatandaşa böyle yansıtıyorlar. Kesinlikle kayıkçılardan kaynaklanan bir şey bu. Eskiden fakirin lokantada yemeği kuru fasulyeydi, balık pazarında hamsiydi şimdi bu işler kalktı’’ dedi.

Bir diğer balıkçı ise, ‘’Hamsi bu sene 40 liraya kadar çıktı. Son zamanda bollaşınca 20 liraya indi.  Şu an pazarda 20 liraya kadar satılmaktadır. Diğer balıkların fiyatları da, alabalığımız tanesi 10 liradan yaklaşık olarak 400 gram, çinekopumuz var 50 lira, barbunumuz 50 lira, Karadeniz istavritimiz 25 lira, Karadeniz mezgitimiz 20 lira, levrek ve çupra tanesi 10 lira 280 gram civarı, 480 ve üzeri olan levrek ve çupralar 50 ila 45 lira arasında değişen fiyatlarla değişmektedir. Çoğu vatandaş reklamlara kanarak balık yağı denen ürünü kullanmakta. Çocuklarına aslında balık yağı yerine gelip haftada bir kez balık alsalar ne kendilerine ne de çocuklarına Omega 3 balık yağı kullanmak zorun kalırlar." dedi.