Başkan Akdardağan, Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı, tütün mamülleri ve alkollü içki satan iş yerlerinin süre uzatım başvuru tarihini 2 ay ötelenerek son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2020 olarak belirlendiğini açıkladı.

Başkan Akdardağan, “Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından tütün mamulleri ve alkollü içkilere yönelik toptan satış belgeleri bedeli bu yıl için 8 bin 700 lira, tütün mamulleri perakende satış belgeleri büyükşehir belediyesi sınırları içinde 450 lira, ilçe merkezlerinde 300 lira, diğer mahallerde 110 lira olarak açıklanmıştı. Açık içki satış belgeleri bedelleri ise büyükşehir belediyesi sınırları içinde bin 870 lira, diğer mahallerde 720 lira olarak tespit edildi. Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi için de büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 4 bin 500 lira, diğer mahallerde 4 bin 180 lira ödenecek.” Dedi.

Daha öce 31 Mart 2020 Salı günü sona ereceği açıklanan satış belgeleri başvuru süresinin Bakanlığın son duyurusuyla 31 Mayıs 2020 tarihine ötelendiğini açıklayan Başkan Akdardağan, Bakanlıkça yapılan duyuru şöyle açıkladı. “Bakanlığımızca belgelendirilen iş yerleri dahil olmak üzere, çoğu umuma açık iş yeri kapatılmış veya faaliyetleri kısıtlanmış, vatandaşlarımızın ise sosyal etkileşimlerini minimuma indirmesi tavsiye edilmiştir. İş yeri sahiplerinden gelen talepler ve yurt genelinde uygulanan korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında, hem vatandaşlarımızın sosyal etkileşiminin azaltılması hem de alınan tedbirler nedeniyle yaşanan ekonomik güçlüklerinin hafifletilmesi amacıyla, bahse konu iş yerlerinin süre uzatım işlemleri kapsamında belge bedeli tahsil süresi 2 ay uzatılarak 31 Mayıs 2020 olarak belirlenmiştir."