// Nurettin Eryılmaz - Şevval Geçin //

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde özel bürosunu açarak kızı ile birlikte çalışan Terim, bu mesleği bitirmesinin sebebinin kızı olduğunu söyledi. Terim, “Kızım Kocaeli Üniversitesi’nde hukuk okudu 2009 yılında bitirdi. 12 senelik avukat ve kıdemli kendisi. Kadın olarak avukatlıkta zorluklar yaşadığını ve bana ihtiyacı olduğunu belirterek beni teşvik etti. Üniversitenin önüme koyduğu engelleri de aşarak sertifikamı aldım.” dedi. Avukatlık hayalini 2020 yılında gerçekleştiren Terim, azmin zaferini yaşadığını belirterek insanların hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.

AZMİN ZAFERİNİ YAŞIYOR
Avukatlık olma yolunda gayretler gösterdiğini söyleyen Terim, “İstanbul Üniversitesine girişim 1967 yılıydı. Talebelik hayatımı yaşanan öğrenci olayları demokratik hak mücadelesinin uzun ve yoğun yaşandığı yıllar olduğu için yüz yüze eğitimimi yapamadım. Üniversiteyi geç bitirişimin sebebi Türkiye şartları ile benim şartlarımın örtüşmemesiydi. Ben hiçbir zaman avukat olmayı aklımdan çıkartmadım.1971 yılında okuldan tahsil hayatımı dondurarak askere gitmek zorunda kaldım. Asker dönüşü affı takip edip tekrardan giriş yaptım. Ben gayretimi gösterdim şimdi 71 yaşındayım ve avukatlık yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

HEDEFİNDEN ŞAŞMADI
Yıl boyunca hedefinden vazgeçmeyerek o yolda verdiği çabalardan ve fedakârlıklardan bahseden Terim, “İş hayatına atıldıktan sonra mesleğimle ilgili benzer bir iş yaptım. Daha sonra afları yine takip etmeye devam ettim. O günün şartlarında bu meslekten soğumuş içimdeki meslek aşkı küle dönmüştü. 26 yıl emlak sektöründe çalıştım 25 yıl kamu sektöründe çalıştım. Avukatlık sertifikamı 2018 yılında aldım. Benim daha önce bahsettiğim tek dersim vardı onu vermiyordum o sırada 2019’da avukatlık sertifikamı aldım. Azmin zaferini yaşıyorum. Ben ne kadar zorlanırsam zorlanayım o küllenen hissi tekrar alevlendirdim. Sakarya Barosu’nda staj dönemim oldu ardından mazbatamı 2020 yılında aldım. Artık resmen Avukatlık yapıyorum. Bir insan hayatı bedeli olan yıllık zaman diliminde amaçladığım hedefe ulaştım” diye konuştu.