20 Ağustos'ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararmamesiyle Adapazarı Kaymakamlığı'na atanan Dr. Oktay Kaya'nın, 2018 yılında yürürlüğe giren hizmetli unvanlı şehit ve gazi yakınları genelgesine uymadığı ileri sürüldü. 

T54'de yer alan habere göre, yıllardır Kaymakamlıkta çeşitli birimlerde huzur içinde çalışan şehit ve gazi yakınlarının yerlerinin değiştirildiği, bir şehit yakınına tuvalet temizletildiği ve bir diğer şehit yakınından da makam odasının temizliği istendiği iddia edildi. 

MAAŞ ALIYORLAR, KÖMÜR VERMEM
Adapazarı Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Adapazarı'nda ikamet eden ve sobalı evde oturan şehit yakını ve gazilerden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla kömür talebinde bulunanların talebini de geri çevirdi. Kaya'nın "Onlar maaş alıyorlar, gelirleri var, ben kömür vermem" dediği iddia edildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir genelgeyle verilen tüm gazi, gazi ve şehit yakınları büro işlerinde çalıştırılması talimatına aykırı görevlere gönderilen şehit yakınları bu duruma tepki gösterdi. 

Bir görev için il dışında olduğu belirtilen Adapazarı Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

MHP İL BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Akar, "Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bizim için ne kadar kıymetliyse, onların bizlere emaneti olan yakınları da o denli kıymeti hak etmektedir.

Söz konusu haber içeriğinde bahsedilen uygulamalar vaki ise bir an önce düzeltilmesi ve yasal mevzuatta da yerini bulduğu şekliyle istihdamlarının temini kazanılmış hakları olmasının yanı sıra ahlaki ve vicdani sorumluluğumuzun da gereğidir.

Adapazarı Kaymakamlığımızca gerekli hassasiyetin gösterileceğine dair inancımız tam olmakla birlikte varsa bir eksikliğin düzeltilmesi, haklı bektimiz ve temennimizdir." ifadelerini kullandı.