Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş Karasu'da verdiği vaazda "Selanik göçmenlerinin %90'ı sabetayist(Yahudi dönmesi), ateisttir." şeklinde ifadeler kullanan Akçakoca Müftüsünün görevden men edilmesi gerektiğini bildirdi. 

Ateş'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz gün Akçakoca müftüsünün, Karasu'da bir camide yaptığı konuşmada, "Selanik göçmenlerinin %90'ı sabetayist(Yahudi dönmesi), ateisttir."sözü haberlere yansıdı.

Bir din adamı sıfatıyla, insanlara güzel ahlak, sevgi,saygı, hoşgörü ve birlik olma duygularını aşılaması gereken bu kişinin ya ağzından çıkanı kulağı duymuyor ya da bölücülük yapmayı ve toplumu ayrıştırmayı kendine görev edinmiş.

Hem Selanik göçmeni vatandaşlarımızı hem de dolaylı yoldan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan bu kişi kin ve nefret söylemi içinde suç işlemiştir.

Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, açıkça saldıramayanlar böyle ahlaksız, kendini bilmez ifadelere başvuruyor.

Kaldı ki bu ülkede herkesin din ve vicdan hürriyeti vardır. Hiçkimse inancı için bir başka kimseye hesap vermek zorunda değildir. Laik Cumhuriyet'e düşman olan bu kimseler, insanların inançlarını kendi kör kafalarına göre yorumlayıp, hedef alıyorlar.
 
19 Mayıs günü Atamızın Gençliğe Hitabesini okutmayanlar, Samsun'da şehitler anıtından Atatürk ve silah arkadaşlarının isimlerini silenler, Atatürk Anıtlarına saldıranlar, biliyoruz ki; 19 Mayıs gibi bu ülkenin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olan bir günde bile Anıtkabir'e gitmeyenlerden, cami açılışında Ata'ya lanet okuyacak kadar haddini aşan zihniyetten güç almaktadır.

Laik Cumhuriyet ve Atatürk'le hesaplaşmak isteyen, karşısında Atasına gönülden bağlı milyonlarca insanı bulur.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu işlemiş olan bu kişi derhal görevden men edilmeli ve hukuken de gereği yapılmalıdır.

Bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız."