Sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan avukatlar, “Artan hukuk mezunu sayısı ve branş sıralamasındaki yığılma dikkate alınarak 2 bin avukat alımı, bu gerçekler doğrultusunda isten değil zorunluluk haline gelmiştir. Yıllara göre KPSS’de 90 ve üstü alan hukukçu sayısı 2016 yılında 155 kişi, 2018 yılında 260 kişi, 2020 ise 720 kişi iken 2016 yılında ve 2018 yılında P3 sıralamasını yüzde 6’sı alındığında branş sıralamasına tekabül ederken 2020 yılında yüzde 15e yükselmiştir” sözlerine yer verdi.

Kamu kurumlarının avukata ihtiyacı varken merkezi alımlar çok az olduğuna vurgu yapan avukatlar, 80 üstü alan başarılı avukatların atama beklediğine işaret etti. Sosyal medya aracılığıyla seslerini duyuran avukatlar, “Her yıl en az bin 300 hakim ve savcı ile bin icra müdürü ve müdür yardımcısı alınmaktayken 2 senelik merkezi atama boyunca alınan avukat sayısı 700’ü bile bulmamaktadır. Başarılarımıza karşılık hak edilmiş olan atama sayılarımızın artmasını bekliyoruz” dedi.

Atama beklediklerini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e de sosyal medya aracığıyla ileten genç avukatlar, “Tüm bölümler 70 üstü puanla atanabiliyor. Hukuk fakültesinin hakkı olan atamaları bekliyoruz emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. Hukuk Fakültesini bitirmek için çok emek verdik karşılık istiyoruz. Mezun olduktan sonra KPSS 'den 80 üzeri puanlar alan birçok bölümden üstün başarı gösteren tüm mezunlar olarak atanmak için kadro istiyoruz” dedi.