Hollanda’da ikamet eden ve koronavirüs sebebi ile yoğun bakımda olan babası Cemil Öztaş’ın Türkiye’ye getirilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen Sakaryalı Salih Öztaş, “Hollanda’da ki hastanede tedavisinin devam etmemesine karar verdiler, lütfen helikopter ambulansı bu kez de babam için kullanalım, onu ülkemize getirelim” diye ricada bulunmuştu. 

Yaklaşık 50 yıldır Hollanda’da yaşayan 74 yaşındaki Cemil Öztaş, 20 gün önce rahatsızlığı sebebi ile yaşadığı Rotterdam şehrinde hastaneye başvurmuştu. Doktorların artık umut yok tedavisini sonlandırlaım dediği babası için Sağlık Bakanı Koca'dan yardım bekleyen Salih Öztaş'a Hollanda'dan acı haber geldi. 

Öztaş "Babam için konsolosluk devreye girmişti. Hatta Sağlık Bakanlığı'ndan da doktor raporu bekliyorduk. Doktor yolculuk yapabilir olurur verseydi Türkiye'ye getirecektik ama son anda seyahat etmesinin tehlikeli olduğu doktorlar tarafından söylendi. Sonrada ölüm haberi geldi. Diyanet İşleri Cenaze İşleri Fonu'na üyeyiz. Şimdi onlar tarafından Sakarya'ya getirilecek. Sanırım Perşembe günü toprağa vereceğiz" diye konuştu