//Nurettin Eryılmaz//
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle şehirde görev yapan tüm ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu mensuplarıyla bir araya geldi.

Basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, bir basın mensubunun BMC'ye Karasu'da verilen yerle ilgili son durumunu sorduğu soruyu yanıtladı. 

"Karasu'da BMC'ye verilen yerle ilgili son durum nedir?" sorusuna yanıt veren Başkan Akgün Altuğ, şu ifadeleri kullandı:

"BMC KARASU'DAKİ YATIRIMINDAN VAZGEÇTİ"
"2 ya da 3 meclis önce BMC CEO'su Murat Yalçıntaş'ı davet ettik. Sağolsun geldi, meclisimizde toplantı yaptık. Arkadaşlarım kendisine aynı soruyu yönelttiler. Açık ve net olarak BMC'nin Karasu'da yatırım yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Ne yapacaksınız, o yer ne olacak diye sorduk. Değerlendirileceğini, kendilerinin haricinde yatırım yapmak isteyen varsa onlara satılabileceğini söyledi. 

"ARİFİYE'DEKİ YATIRIMI BÜYÜTEBİLİRLER"
Fakat BMC'nin en yetkili ağzından duyduğumuz kadarıyla BMC firması orada yatırım yapmaktan vazgeçti. Bir de şu var; Arifiye'deki yatırımı büyütüpte devam edeceklerini söylediler.