Yasa gereği odalar üyelerinden yılda 2 dönem olmak kaydı ile ‘oda aidatı’ alıyor. Her ne kadar yasa gereği oda aidatları alınması zorunlu olsa da pandemi nedeniyle evine ekmek götürecek ekonomik gücü olmayan esnafa sürekli ‘oda aidatını öde’ tebligatı yapılması yaşam savaşı veren esnafın en hafif tabirle sinirlerini bozuyor. Pandemi öncesinde oda aidatlarını yatırdıklarını belirten esnaf, pandemi sonrasında bozulan işlerine rağmen sürekli ‘borcunu öde’ uyarılarına sert tepki gösteriyor.

Son olarak Sakarya Kitap Kırtasiye Büfe Gazete Bayileri Tekel Maddeleri Satıcıları ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Coşkun Bilir onaylı üyelere gönderilen mesajlarda ‘oda aidatınızı ödeyin’ denildi. Koronavirüs ile birlikte eğitimin durduğu başta kantincilerin aylardır bir kuruş kazanmadığı ortamda yasa gereği bile olsa bu mesajı göndermek acaba ne kadar doğru! Esnafın kuru ekmek derdine düştüğü şu günlerde yıllardır oda aidatlarını alan ve aldıkları bu aidatlarla lüks araçlara binen oda başkanları ile bu odaların bağlı olduğu üst çatı kuruluşların başkan ve yöneticileri hiç utanmıyor mu!

Pandemi sürecince ‘Oda aidatları alınmayacak’ diyerek hükümet kanadından bir yazı çıkarmak çok mu zor! Yıllarca oda aidatlarını ödeyen esnafa pandemi döneminde en azından oda aidatı noktasında yardımcı olmak bu kadar mı olanaksız! Lafın yeri geldiği zaman aylarca Belediyeleri, kurumları eleştiren Sakarya Kitap Kırtasiye Büfe Gazete Bayileri Tekel Maddeleri Satıcıları ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Coşkun Bilir bu nokta da konuşmaktan başka ne yaptı! 

Halk54.com ulaştığı bazı üyeler, “Tamam, aidatlar kanun gereği alınmak zorunda ama hiç değilse pandemi döneminde bizi idare edemezler mi! Hadi Sakarya’daki odaların elinde bu imkan yok. Peki TESK neden bu işe dur demiyor! Çünkü işlerine gelmiyor. Konuşurken esnafın hakkını savunduğunu iddia edenler sıra paraya gelince ‘öde’ diye ayıplı mesaj atıyor. Bir de sonuna hiç utanmadan ‘Hayırlı işler dileriz’ diyorlar. İşimiz mi var! İş mi kaldı! Hangi hayırlı işler! Hayırlı işler başkanlarda var “diyerek tepkilerini dile getirdi. 

İşte o ayıplı mesaj

Üyelerimizin Dikkatine! 
KANUN GEREGİ her yıl Nisan ve Ekim aylarında iki taksit olarak ödenmesi gereken Oda aidatlarımızın 1.taksit ödemesinin son gününün 30/04/2021 cuma günü olduğunu hatırlatır, Banka yoluyla ödeme yapmak isteyen üyelerimiz için HALK BANKASI ERENLER ŞUBESİ ODA IBAN NUMARAMIZ :TR54 0001 2009 5890 0016 0001 23 
Hayırlı işler dileriz. 

BASKAN H.COSKUN BİLİR B350