Pandemi nedeniyle sıkıntı içinde olduklarını belirten bir grup berber esnafı televizyon ekranlarında Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu’nun güzel konuştuğunu ve kamuoyunu yanılttığını ileri sürdü. Halk54.com ihbar hattına gönderilen şikayette dert yanan berber esnafı, “Bütün oda başkanları gibi Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu da oda aidatları için ‘kanun gereği biz değil, üst kuruluşumuz TESK istiyor. Mecbur oda aidatı alıyoruz’ diyor. Bunların hepsi böyle diyor. Tamam oda aidatını üst kuruluş Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) istiyor. Peki ama oda tarifesini ne yapacağız” diye sordu.

Kısa adı SESOB olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nden oda fiyat tarifesini 39 TL’den alan Sakarya Berberler Odası’nın bu tarifeyi kendi esnafına 80 TL’den sattığını belirten berber esnafı Halk54.com’a gönderdikleri şikayette, “SESOB’tan 39 liradan berber esnafı için tarife al ama bunu esnafına 80 TL’den sat. Üzerine kar koy. Sakarya’da 600 berberden 24 bin TL gibi para al. Kendi esnafından kar et. Sonra ekranlara çık ve ‘esnafım için oradan buradan yardım aldım ve esnafın sıkıntısı yok’ diye beyanat ver. Bunlar kamuoyunu yanıltan hareketlerdir” sözlerine yer verdi.

Geçen yıl devlet eliyle beyanname vermediklerini anımsatan esnaf, “Zaten beyanname vermedik. Başkan Hacıoğlu ekranlarda ‘muhabere parası almadık’ diyor. Verilmeyen beyannamenin muhasebe parası mı olur! Başkan Hacıoğlu ne anlatıyor! Hadi oda aidatını TESK istiyor. Aylık muhasebe parası olan 80 TL’yi almasın. Görelim başkanımızı, SESOB’tan aldığı 39 TL’lik tarife ücretini bize 80 liradan satmasın. Almasın bu parayı, görelim başkanımızı… Öyle ekranlarda karşısında kimse olmadan konuşmakla olmuyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.