Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın avukatı Metin Altmışkara, eski Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan hakkında Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi tarafından toplamda 7 yıl 8 ay hapis cezası verilen iki davanın yeniden yargılanması için yaptıkları talebin reddedildiğini ancak davalarının Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye devam ettiğini açıkladı.

ÇOK PARASI VAR ETKİLENMEZ

Cem Uzan hakkında açılan ve hüküm verilen 5 davada karar veren 26 hakimden 16’sının meslekten ihraç edildiğini ifade eden Altmışkara, “Kurucu genel başkanımız hakkında Sakarya’da hüküm verilen iki dava bulunmaktadır. Bunlardan biri Pamukova Orman Şefliği ile ilgili bir dava. Bu davada orman arazisini bir metrekare işgal edildiği gerekçesi ile hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Para cezası vermesi gerekirken, ‘Cem Uzan’ın çok parası var bundan etkilenmez’ denilerek hapis cezası verilmiştir” diye konuştu.

DAVLARIMIZ ANAYASA MAHKEMESİ'NDE SÜRÜYOR

Altmışkara, “Pamukova’daki çiftlik olayında ise Cem Uzan, bayram için geldiğini söylemesine rağmen hakkında açılan dava sonucu 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Bunların hepsi ile ilgili yeniden yargılama davalarımız Anayasa Mahkemesi’nde sürüyor” dedi.

YAKINDA HASRET BİTECEK

Altmışkara son olarak “Bizim mahkemelerden alacağımız yeniden mahkeme kararları Cem Uzan’ın Türkiye’ye gelmesi için uçak bileti mahiyetindedir. Yakında hasret bitecek” ifadelerini kullandı. (Medyabar)