//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Şaban Kaludra, Eylül ayı meclis toplantısında uzun bir süredir ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan mülteci sorunu ve Serdivan Kırantepe'deki projeyi gündeme getirdi.

Mülteci sorunuyla ilgili konuşan CHP'li Kaludra, "Artık iş çevresi bile 'Bu mülteci konusunda çözüm üretmeliyiz, artık bunların geriye dönüşleriyle ilgili bir şeyler yapmalıyız' diyor. Çünkü burada ayrıcalıklı bir tutum var. Türkiye uzun bir zamandır bunu üstlenmiş, ardından şimdi de Afganistan'dan gelecek göçün de kaygısı var. Böyle bakıldığında bir de bunlara ayrıcalıklar tanındığı kamuoyunu rahatsız ediyor. Sürekli destek, bakım, giyim, toplum içerisinde avantajlı şartlar derken vatandaşımızdan daha ayrıcalıklı bir zümre gibi ilerde çatışmalara neden olur kaygısıyla iş çevresi temsilcileri nu noktaya dikkat çekiyor. Bizim de bu konuda duyarlı olmamız lazım. Mülteci evet mağdurdur, destek bekler ama bu sadece Türkiye'nin sorunu değildir. Türkiye tek müslüman ülke de değildir. Birleşmiş Milletler'de yer alan tek özgür bağımsız ülke de değildir." dedi. 

Kırantepe'deki projeyle ilgili sorularını yönelten Kaludra, "Haberde bir tanıtım videosu kaynak gösterilmiş, bu videoda da belli ki arap-sermaye kesmine hitap ettiği için arapça tanıtılan ifadelerle Serdivan Kırantepe'de yapılacak otel alışveriş noktaları, kule, içinde lüks konutlar, eğitim, kültür, sanat daha çok arap yatırımcılara dönük bir projeyi tanıtıma geçmişler. Bunu mecliste konuştuk. Serdivan Belediye Başkanım 'Hayır, bizim bundan bilgimiz ve çalışmamız yok' dedi. Ama bu kamuoyunda yer aldığına göre ben sormak istiyorum; Sayın Başkan Büyükşehir Belediyemizin böyle bir projeden bilgisi var mı? Böyle bir proje hazırlanıpta bize dayatılabilir mi? Bu konuda kaygılarımız var." dedi.